freegr

Google Assistant: Νεα αναβάθμιση το κάνει turbo

Το να γίνεται μια συνομιλία μεταξύ ενός ανθρώπου κι ενός ψηφιακού βοηθού δεν έχει ακόμα την ίδια φυσικότητα με την αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ζωντανών ανθρώπων, αλλά υπάρχουν σίγουρα ορισμένες βοηθητικές τεχνολογίες που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να μιμούνται μια πιο «αληθοφανή» συνομιλία. Σε αυτή τη κατηγορία μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις (ίσως η κορυφαία) είναι σίγουρα αυτή που φέρει ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant, χάρη στη πολύ φυσιολογική φωνή που διαθέτει και την ικανότητα του βοηθού να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα της πολυπλοκότητας που έχει η κανονική ανθρώπινη συνομιλία.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα, γι ‘αυτό και η Google με αναβάθμιση, προσθέτει υποστήριξη για μια λειτουργία που την ονομάζει «Συνεχιζόμενη Συζήτηση» σε έξυπνες συσκευές με οθόνη, όπως το Google Home Hub. Βασικά, η λειτουργία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τη φράση «OK Google» ή «Hey Google» για να κρατήσουμε ανοικτή μια συζήτηση όταν καλούμε το βοηθό.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Google Assistant, Bibo Xu, αυτή είναι μια προαιρετική ρύθμιση που μπορεί να ενεργοποιηθεί για να σας επιτρέψει να έχετε μια πιο φυσική «συζήτηση» με τον βοηθό. «Αφού ανοίξετε αρχικά το Google Assistant καλώντας το, ο βοηθός θα παραμείνει ενεργός για αρκετό διάστημα για να απαντήσει σε επόμενες ερωτήσεις, ώστε να μην χρειάζεται να λέτε «Hey Google» σε κάθε σας πρόταση»εξηγεί η Bibo σε μια δημοσίευση της στο blog της Google.
Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από την εφαρμογή Google Assistant, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις > Συνεχιζόμενη συνομιλία όπου πατάτε απλά το πλήκτρο.
Η αναβαθμισμένη έκδοση προσθέτει επίσης και κάποιες ακόμα νέες λειτουργίες στο Google Assistant, όπως το Interpreter Mode (Λειτουργία Διερμηνέα). Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε μια συνομιλία «ελεύθερης ροής» και σε μια διαφορετική γλώσσα από αυτή του συστήματος της συσκευής. Εάν για παράδειγμα έχετε κάποιον φιλοξενούμενο που μιλάει γαλλικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή λέγοντας «Hey Google, γίνε ο Γάλλος διερμηνέας μου». Έτσι θα μπορείτε να έχετε ολοκληρωμένες συζητήσεις σε δεκάδες διαφορετικές γλώσσες. Όπως ίσως γνωρίζετε μπορείτε να διασυνδέσετε το Google Hub ή κάποια άλλη «έξυπνη οθόνη» σας σε μια ομάδα έξυπνων ηχείων, η επερχόμενη αναβάθμιση θα προσθέσει τέτοιες δυνατότητες χειρισμού, που θα μπορείτε να χειριστείτε την ένταση του ήχου για οποιοδήποτε ηχείο της ομάδας από την έξυπνη οθόνη.
Το Google Assistant είναι συμβατό και μπορεί να διαχειριστεί πάνω από 10.000 έξυπνες οικιακές συσκευές και μέσω μιας «έξυπνης συσκευής με οθόνη» θα μπορείτε να χειρίζεστε κάμερες εξώπορτας, φώτα, έξυπνα ηχεία και άλλες πολλές έξυπνες συσκευές μέσα από το ταμπλό της οθόνης.

About Freegr network

Από το Blogger.