ειδήσεις

«Phone screen mirroring» στους Insiders των Windows 10

Πέρυσι ωστόσο το Φθινόπωρο, και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της για τους νέους υπολογιστές Surface, η Microsoft παρουσίασε μία νέα πρόσθετη δυνατότητα: το mirroring του κινητού στο PC.
Με την αναβάθμιση του app «Your Phone» όσοι φίλοι των Windows είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider είναι από σήμερα σε θέση να δοκιμάσουν το mirroring της «οθόνης του κινητού τους» στους υπολογιστές τους. Με αυτό τον τρόπο, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους για να απαντήσουν σε ένα μήνυμα από μία εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης -όπως το Snapchat για παράδειγμα- αφού θα μπορούν να το κάνουν από το περιβάλλον εργασίας των Windows στον υπολογιστή τους.
Για να λειτουργήσει το νέο Your Phone app, χρειάζεται να διαθέτουν έναν υπολογιστή Windows 10 με εγκατεστημένο το build 1803 ή νεότερο ενώ είναι απαραίτητο το smartphone τους να τρέχει Android 7.0 ή νεότερη έκδοση. Για να δοκιμάσουν όμως το νέο χαρακτηριστικό "phone-screen" mirroring θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους κάποια από τις τελευταίες Insider builds (1903). Επίσης ο υπολογιστής θα πρέπει να υποστηρίζει Bluetooth LE (Low Energy Peripheral Mode).
360714772_windows10.png.0318dd1d10a24d8c03f6a64d0e1992ca.png
Δυστυχώς το χαρακτηριστικό για την ώρα υποστηρίζει λίγες συσκευές. Όσοι έχετε στη διάθεση σας κάποιον υπολογιστή που πληροί τις προϋποθέσεις σε συνδυασμό με κάποιο κινητό από τα Samsung Galaxy S8, S8+, S9 ή S9+ θα μπορείτε να δοκιμάστε τη νέα αυτή δυνατότητα. Από τους υπολογιστές της Microsoft, συμβατό είναι μόνο το Surface Go. Με τον καιρό, η Microsoft θα προσθέσει υποστήριξη και για άλλες συσκευές. Η συγκεκριμένη δυνατότητα αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη και είναι μία εναλλακτική πρόταση για να τρέξουν οι χρήστες mobile apps στο PC τους.
Windows Blog, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.