Κωδικός πρόσβασης: δείτε αν τον έχει υποκλέψει κάποιος

Ο κωδικός πρόσβασης είναι κάτι πολύ προσωπικό. Στη σύγχρονη εποχή, όπου η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδης ρυθμούς όλα θέλουν και την… ασφάλειά τους. Τι εννοούμε; Ότι καθετί, από από το κινητό μας, μέχρι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε θέλουν έναν κωδικό.
Έτσι, εάν νιώθετε ανασφάλεια ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πραγματάκια.

Φωτογραφία Pexels


Όπως ανακοίνωσε η Google, πρόσφατα, μια επέκταση του Chrome που ονομάζεται Password Checkup θα σας λύσει τα χέρια. Βασική δουλειά αυτού του νέου εργαλείου που διατίθεται δωρεάν είναι να σας προστατεύει τους κωδικούς που έχετε βάλει.
Αναλυτικότερα, όταν κάποιος επιχειρήσει να συνδεθεί με ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης που γνωρίζει η Google ότι έχει παραβιαστεί, τότε η ίδια η Google ενεργοποιεί μια προειδοποίηση που ζητά από τον χρήστη να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης.
Μερικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (password managers) διαθέτουν ελέγχους κωδικών πρόσβασης, αλλά η Google θεώρησε καλή ιδέα να προσθέσει τους ελέγχους στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών του internet.Τo Google Password Checkup είναι διαθέσιμο σαν επέκταση του Chrome.

Φωτογραφία Pexels


Λειτουργεί μόνο με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης Chrome και όχι με διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτων κατασκευαστών, όπως το LastPass ή το 1Password.
Το εργαλείο αυτό της Google είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι χάκερ που ευθύνονται για παραβιάσεις δεδομένων σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Yahoo ή το LinkedIn, έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν μεγάλες βάσεις δεδομένων με ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

, , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.