Το Facebook παρακολουθεί χρήστες που θεωρεί απειλή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, το Facebook παρακολουθεί και καταγράφει την τοποθεσία χρηστών για τους οποίους θεωρεί η ομάδα ασφαλείας του πως αποτελούν απειλή για τα γραφεία του ή για τους υπαλλήλους του. 
Σχόλια και απόψεις που περιέχουν απειλές παρακολουθούνται. Μόλις διαπιστωθεί πως κάποια απειλή είναι δυνητικά επικίνδυνη και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί, το Facebook χρησιμοποιεί τα location data από τις εφαρμογές του για να παρακολουθήσει την τοποθεσία του ατόμου που διατύπωσε την απειλή και τον τοποθετεί σε μία λίστα ονόματι BOLO (Be On the Lookout). Παραμένει άγνωστο ποια είναι τα κριτήρια κάτω από τα οποία μία απειλή θεωρείται πιθανώς πραγματοποιήσιμη και αν αρνητικές απόψεις με μια δόση υπερβολής για το Facebook ή για παράδειγμα μία προσβολή προς τον Zuckerberg είναι αρκετά για να χρησιμοποιηθούν ως λόγος παρακολούθησης των χρηστών. 
  Η ομάδα ασφαλείας μας υπάρχει για να κρατά τους υπαλλήλους του Facebook ασφαλείς. Χρησιμοποιούν πρότυπα της βιομηχανίας για να αξιολογούν και να αντιμετωπίζουν πιθανές απειλές βίας εναντίον των υπαλλήλων ή της εταιρίας και αναφέρουν αυτές τις απειλές στις Αρχές όταν είναι απαραίτητο. Έχουμε αυστηρές διεργασίες σχεδιασμένες να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων και να συμβαδίζουν με όλους τους νόμους περί ιδιωτικότητας των δεδομένων και των όρων χρήσης του Facebook. Κάθε υπόνοια πως η ομάδα ασφαλείας μας ξεπέρασε τα όρια είναι απολύτως ψευδής. – Εκπρόσωπος Facebook

, , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.