τεχνολογία

Philips παρουσίασε OLED τηλεόραση 88’’ με ανάλυση 8K

Η Philips μέχρι πρότινος είχε προτάσεις τηλεοράσεων OLED με ανάλυση 4K Ultra HD αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, θέλει να επενδύσει και σε μία σειρά OLED 8K. Η τηλεόραση των 88’’ αποκαλύφθηκε σε μία εκδήλωση για δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ, αν και αυτή δεν θα γίνει άμεσα διαθέσιμη για το κοινό. Η Philips δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για την τηλεόραση αλλά ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας ή τελική τιμή αγοράς.
Η τηλεόραση θα χρησιμοποιεί τον 4ης γενιάς επεξεργαστή εικόνας P5, ο οποίος χρησιμοποιεί AI αλγόριθμους για να βελτιστοποιήσει την ποιότητα της αναπαραγωγής σε πραγματικό χρόνο. Κάτι που θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ο χρήστης αναπαράγει χαμηλότερης ανάλυσης περιεχόμενο σε ένα πάνελ 8K.
Σύμφωνα με την Philips, δεν υπάρχει ακόμη επαρκές περιεχόμενο σε ανάλυση 8K για να δικαιολογούσε την αγορά μίας τηλεόρασης 8K, όπου είναι και ένας από τους λόγους που η εταιρία δεν επιθυμεί να τη δώσει σε κυκλοφορία ακόμη. Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές οι οποίοι σπρώχνουν τις εξελίξεις όλο και γρηγορότερα για να καταλάβουν την πρώτη θέση αναφορικά με τις τηλεοράσεις 8K.
P7C7yGHJHuQdBXUTQK56KC-970-80.jpg.668342d2298ba3f29dbf690664a7fd12.jpg
Η Philips αναπαρήγαγε ένα εντυπωσιακό νυχτερινό σκηνικό στην τηλεόραση, δείχνοντας την πραγματική δύναμη της ανάλυσης 8K όταν συνδυάζεται με την τεχνολογία OLED. Και σε συνδυασμό με την τεχνολογία Ambilight η οποία γεμίζει το χώρο σου με χρώματα παρόμοια με αυτά που παρακολουθείς, η εμπειρία θέασης πηγαίνει σε άλλο επίπεδο.
Techradar, insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.