ειδήσεις

Ρομπότ-σκύλος στη Σιγκαπούρη και υπενθυμίζει να κρατούνται οι αποστάσεις

Τα ρομπότ της Boston Dynamics μας απασχολούν τακτικά τα τελευταία χρόνια, διότι είναι από τις λίγες εταιρείες Ρομποτικής που βλέπουν τα προϊόντα τους να έχουν σοβαρές προοπτικές χρήσεις. Ειδικά το Spot και το Spot mini, τα δύο ρομπότ-σκύλοι, δοκιμάστηκαν ήδη από την αστυνομία της Μασαχουσέτης, ενώ τώρα μαθαίνουμε πως τα χρησιμοποιούν και στη Σιγκαπούρη.
Για την ακρίβεια, οι αρχές χρησιμοποιούν τα Spot για να κόβουν βόλτες στα πάρκα της χώρας και ταυτόχρονα να υπενθυμίζουν στους επισκέπτες ότι θα πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας που ορίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε κάθε Spot υπάρχουν τοποθετημένες κάμερες που χρησιμοποιούνται για να υπολογίζεται ο αριθμός των επισκεπτών, παρόλα αυτά, η αρμόδια υπηρεσία της Σιγκαπούρης τονίζει ότι δεν συλλέγονται προσωπικά δεδομένα ούτε χρησιμοποιούν τα videos για να αναγνωρίζουν τους ιδιώτες. Υπάρχει άνθρωπος - χειριστής του Spot, αλλά οι ενσωματωμένοι αισθητήρες του επιτρέπουν να αποφεύγει τις συγκρούσεις όπως έχουμε δει και σε παλαιότερα videos.
Η δοκιμή τους θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες και αν αποδειχθεί επιτυχής, τότε πιθανότατα θα τα κρατήσουν για να βγαίνουν βόλτα στις ώρες αιχμής.

About Freegr network

Από το Blogger.