cpu

H MediaTek αποκαλύπτει το Dimensity 820 5G SoC

H Qualcomm δεν είναι ο μόνος παίκτης σε ό,τι αφορά στα SoC που εξοπλίζουν τα σύγχρονα Android smartphones, αλλά σίγουρα είναι η πιο γνωστή εταιρεία της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται ευρέως. Η MediaTek προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη δυναμική της κατάστασης αυτής με την κυκλοφορία SoCs όπως τα Dimensity 1000 και Dimensity 1000+. Τώρα η εταιρεία επιτίθεται στην Qualcomm με το νέο Dimensity 820 SoC, που θα δώσει μάχη για τα κορυφαία μεσαίας κατηγορίας smartphone (premium mid-range).

Όπως και το Dimensity 1000+ αποτελεί βελτίωση του Dimensity 1000, έτσι και το Dimension 820 είναι μια βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος Dimensity 800. To 820 έχει ένα οκταπύρηνο σχεδιασμό με τέσσερις Cortex-A76 πυρήνες χρονισμένους στα 2.6GHz (σε σχέση με τα  2GHz στο Dimensity 800) και τέσσερις Cortex A55 πυρήνες χρονισμένους στα 2GHz.

Όπως και στην υφιστάμενη υλοποίηση, καθήκοντα γραφικών αναλαμβάνει το Arm Mali G57, αλλά έχει ενισχυθεί από τους 4 πυρήνες στους 5, για βελτιωμένες επιδόσεις. Υπάρχει ακόμα υποστήριξη για LPDDR4x, ενώ περιλαμβάνεται και η μηχανή MediaTek APU 3.0 για επιτάχυνση AI. Το SoC κατασκευάζεται στην TSMC με μέθοδο ολοκλήρωσης 7nm. Για τις φωτογραφικές δυνατότητες υπεύθυνο είναι ένα Imagiq 5.0 ISP με υποστήριξη μέχρι 80ΜP σε μία κάμερα (ή τέσσερις συνδυαζόμενες).

large.download.jpeg

Άλλες σημαντικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν την δυνατότητα οδήγησης FHD+ οθονών με ρυθμό ανανέωσης μέχρι 120 Hz (σε σχέση με τα μέχρι τώρα 90 Ηz), καθώς και υποστήριξη MiraVision που δίνει τη δυνατότητα για upscaling σε Full HD και HDR10 remapping.

Σημαντική δυνατότητα για το 2020 είναι και η ενσωμάτωση 5G modem. Όπως και το Snapdragon 765, με το οποίο θα ανταγωνιστεί, το Dimensity 820 διαθέτει 5G modem. Όμως, ενώ το Snapdragon X52 modem υποστηρίζει sub-6GHz και mmWave φάσμα, το Dimensity 820 υποστηρίζει μόνο το πρώτο. Προς το παρόν το mmWave έχει μικρή διαθεσιμότητα λόγω της μικρής απόστασης που μπορεί να καλύψει, επομένως οι χρήστες του 820 δεν θα χάσουν κάτι απαραίτητο. 

Αν και η MediaTek δεν δηλώνει κάποια ημερομηνία διαθεσιμότητας, αναφέρει όμως ότι η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει το SoC σε επερχόμενο τηλέφωνο της σειράς Redmi 10X.

About Freegr network

Από το Blogger.