freegr

H Qualcomm ανεβάζει τον πήχη των επιδόσεων με το νέο Snapdragon 768G SoC

Τα υψηλών επιδόσεων SoC όπως το Snapdragon 865 κερδίζουν την προσοχή των χρηστών λόγω της παρουσίας τους στις κορυφαίες συσκευές των κατασκευαστών, αλλά οι περισσότερες πωλήσεις γίνονται στις μεσαίων επιδόσεων υλοποιήσεις. Γι' αυτόν τον λόγο, η Qualcomm προσφέρει στους πελάτες της μια γενναία αύξηση επιδόσεων με το νέο Snapdragon 768G.

Πρόκειται για μια ακόμα εκδοχή του Snapdragon 765 που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Το 765 διαθέτει octa-core Kryo 475 CPU και Adreno 620 GPU. Στη συνέχεια το 765G με αυξημένους χρονισμούς πρόσφερε 20% βελτιωμένες επιδόσεις.
Τώρα, το Snapdragon 768G συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη με CPU Kryo 475 που χρονίζει στα 2,8 GHz αντί για 2,4 GHz. Αντίστοιχα, το Adreno 620 προσφέρει μια επιπρόσθετη αύξηση 15% στις επιδόσεις, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η Qualcomm ενσωματώνει, ακόμα,  στο νέο SoC υποστήριξη Adreno Udpateable GPU drivers.

large.snapdragon_1.jpg

Αυτή η δυνατότητα υλοποιηθήκε πρώτα με το Snapdragon 865 και επιτρέπει στους ΟΕΜ να παρέχουν ξεχωριστά driver updates. Η Xiaomi, για παράδειγμα, έγινε η πρώτη εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε αυτό το χαρακτηριστικό παρέχοντας ενημερώσεις για τα Mi 10, Mi 10 Pro και Redmi K30 Pro που αύξαναν τις επιδόσεις σε παιχνίδια όπως τα PUBG Mobile και Fortnite, ενώ πρόσθεταν και βελτιώσεις στα OpenGL ES και Vulkan. Τώρα πλέον οι συσκευές με το 768G θα έχουν ανάλογες δυνατότητες.

Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του 768G παραμένουν ίδια, που σημαίνει ότι θα υπάρχει υποστήριξη για τα Snapdragon Elite Gaming χαρακτηριστικά (game extensions/optimizations, 120Hz display support, κ.α.), ενσωματωμένο Snapdragon X52 multimode modem και 5ης γενιάς μηχανή AI.

Η Qualcomm, με το Snapdragon 768G στοχεύει στα gaming phones και η πρώτη υλοποίηση smartphone με αυτό το SoC θα είναι το Redmi K30 5G Racing Edition.

About Freegr network

Από το Blogger.