τεχνολογία

Specs των επερχόμενων AMD Ryzen 4000 Renoir APUs

Οι πληροφορίες έρχονται από το Γερμανικό Igor's LAB το οποίο δημοσίευσε λίστες με τα specs και κάποια από τα part numbers των μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν. Οι AMD Ryzen 4000 Renoir θα τοποθετούνται στο AM4 socket και πιθανόν, θα διατηρούν συμβατότητα και με τις τωρινές 400 Series μητρικές μιας και θα βασίζονται στη δοκιμασμένη Zen 2 αρχιτεκτονική της AMD, που βρίσκεται για κάτι λιγότερο από έναν χρόνο στην αγορά. 
 Συνολικά θα υπάρξουν 22 μοντέλα με πολλές παραλλαγές που θα ξεχωρίζουν από τον αριθμό των πυρήνων και τα compute units των ενσωματωμένων καρτών γραφικών. 
Τα μοντέλα θα έρχονται με TDP 35W και 65W και συχνότητες λειτουργίας έως τα 4350MHz δείχνοντας τις δυνατότητες της Zen 2 σχεδίασης που έχουν όλοι οι πρόσφατοι Ryzen επεξεργαστές της AMD. Οι συγκεκριμένοι θα έρθουν να αντικαταστήσουν τους δύο πιο γνωστούς Ryzen 3 3200G και Ryzen 5 3400G που αποτελούν ίσως τη πρώτη επιλογή αρκετών όσον αφορά budget συστήματα που έχουν σαν βάση την Zen+ όμως αρχιτεκτονική. 
Η νέα γενιά θα αυξήσει ταυτόχρονα και τον αριθμό των πυρήνων στους 8 σε κάποια μοντέλα ενώ θα παρεμβάλλει και κάποια εξαπύρηνα με το simultaneous multithreading ενεργό. Πληροφορίες για τη κυκλοφορία αυτών των chips δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα, όμως είναι πιθανό να τα δούμε στην αγορά προς το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και πριν τη κυκλοφορία των πρώτων Ryzen 4000 με την Zen 3 αρχιτεκτονική και έτσι η AMD θα μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων ετών, που προβλέπει τη κυκλοφορία των APUs μιας αρχιτεκτονικής κάποιους μήνες αργότερα από αυτή των CPUs.

About Freegr network

Από το Blogger.