4πήρυνα θηρία από την AMD!


Από σήμερα είναι διαθέσιμοι οι νέοι τετραπύρηνοι επεξεργαστές της AMD που έρχονται να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό ανταγωνισμό της Intel το τελευταίο χρόνο ειδικά σε συστήματα desktop.
Η σειρά Phenom της AMD αποτελείται από τους επεξεργαστές 9600 (στα 2.3GHz) και 9500 (2.2GHz) ενώ είναι μέρος της νέας πλατφόρμας Spider για την "μέγιστη οπτική εμπειρία σε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας". Η εταιρεία τους χαρακτηρίζει τους πρώτους "πραγματικούς" τετραπύρηνους επεξεργαστές, κάνοντας σαφή την αντίθεση της με τις αντίστοιχες προτάσεις της Intel σε επίπεδο αρχιτεκτονικής. Στη πλατφόρμα Spider εντάσεται η νέα σειρά καρτών γραφικών ATI Radeon HD 3800 με υποστήριξη DirectX 10.1 και HyperTransport 3.0. Επιπλέον η AMD ανακοινώνει και την κυκλοφορία των νέων 7-Series Chipset με τη μοναδική δυνατότητα ATI CrossFireX που επιτρέπει τη σύνδεση έως και τεσσάρων ATI Radeon 3800 GPU για κορυφαίες επιδόσεις.
Το θέμα τώρα είναι αν η πράσινη εταιρεία καταφέρει να χτυπηθεί στα ισια με την Ιντελ σε οτι αφορά τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας της. Λέγεται οτι έχουν γίνει πολυ μεγάλες βελτιώσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό και στον memory controller. Η ουσία ειναι να υπάρχει τεράστιο bandwidth στο εσωτερικό του επεξεργαστή...

About Freegr network

Από το Blogger.