Δωρεάν λογισμικό για κινητά τηλέφωνα από το Google!


Καλιφόρνια: Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών, η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πράγματι αναπτύσσει λογισμικό και υπηρεσίες για κινητά, που θα προσφέρεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο κατασκευαστή συσκευών.
Η λίστα με τους συνεργάτες της Google περιλαμβάνει προς το παρόν τέσσερις κατασκευαστές: Motorola, Samsung, HTC και LG Electronics. Όσον αφορά τις εταιρείες κινητής, η Google έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με παρόχους στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ισπανία και την Ιταλία.
Το λογισμικό δεν τρέχει στα κινητά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την άφιξη των συμβατών συσκευών το δεύτερο εξάμηνο του 2008, διευκρίνισε η εταιρεία. Η πλατφόρμα της Google αναμένεται να προσφέρει πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες της, όπως η μηχανή αναζήτησης, το Google Maps, το YouTube και το Gmail, πιθανότατα συνοδευόμενες από διαφημίσεις.Δεδομένου ότι το νέο λογισμικό θα διατίθεται δωρεάν, η κίνηση της Google θεωρείται ήδη απειλή για τις εταιρείες που πωλούν λειτουργικά συστήματα για τηλέφωνα, όπως η Microsoft, η Research In Motion, η Palm και η Symbian, η οποία ανήκει στη Nokia και άλλους κατασκευαστές. Παράλληλα, η πλατφόρμα της Google θα μπορούσε να μειώσει το τελικό κόστος των «έξυπνων» τηλεφώνων για τους καταναλωτές. Από το ingr

About Freegr network

Από το Blogger.