Δήμοι

Ασύρματοι...Δήμοι για το ευρυζωνικό Ιντερνετ


ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ τα ασύρματα δίκτυα στην Ελληνική περιφέρεια αρκεί να υπάρξει δωρεάν πρόσβαση σε χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος για κοινό και επισκέπτες ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το τουριστικό ρεύμα στην χώρα μας.
Αναλυτικά στην έκθεση «Polis 2007» η ΤΕΔΚ παρουσίασε το «Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης –BRIDGE ME». Παρουσιάζοντας χτες το ευρυζωνικό δίκτυο ο Σ. Ζαμανίδης, υπογράμμισε: «To ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο Κοζάνης περιλαμβάνει 72 ασύρματες ζεύξεις με μέγιστη ταχύτητα 108 MBps. Η συνολική απόσταση των 72 ζεύξεων ανέρχεται στα 472 χλμ. ασύρματης δικτυακής σύνδεσης. Το δίκτυο BRIDGE ME καλύπτει συνολική έκταση 3.515 τ.χλμ. σε μια δύσκολη γεωμορφολογία που χαρακτηρίζεται κυρίως από ορεινά εδάφη και αγροτικές εκτάσεις. Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί από το Σεπτέμβριο του 2006 μια πραγματικότητα καθώς έχει καταφέρει να συνδέσει με την ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, τους 16 Δήμους, τις 3 Κοινότητες, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας."
Επίσης Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και μάλιστα σε υψηλές ταχύτητες, προσφέρει η Νομαρχία Μαγνησίας, με την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου, στο κέντρο του Βόλου, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Μητρόπολη Δημητριάδος, με στόχο την διάδοση της ευρυζωνικότητας, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και την ανατροπή του κλίματος της "τεχνοφοβίας".Σκοπός της ΝΑΜ είναι, εξασφαλίζοντας κοινωνική συναίνεση μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης, των οποίων ήδη μετέρχεται και συνεργασίας με όλους τους δήμους, που ήδη πραγματοποιεί, να καλύψει, με ασύρματο δίκτυο, το σύνολο του νομού ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή, ξεκινώντας από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας και συνεχίζοντας την προσπάθεια στην περιφέρεια. Τέλος σε εξέλιξη είναι διάφορα έργα σε Δήμους, ενώ δίκτυα οπτικών ινών δημοπρατήθηκαν σε Καλαμάτα και Αμαλιάδα στην ΝΔ Πελοπόννησο και περιμένουμε ανακοινώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

About Freegr network

Από το Blogger.