τεχνολογία

ASUS Maximus III Gene για απαιτητικους

ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ένα εξαιρετικό σετ σε εξοπλισμό με την Maximus III Formula, η ASUS παρουσίασε το... Maximus III Gene, ένα microATX motherboard που ολοκληρώνεται γύρω από το single-bridge chipset της Intel, P55 Express και απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες που επιθυμούν να συναρμολογήσουν ένα HTPC (Home Theater PC) ή ακόμα και ένα μικρού μεγέθους desktop PC (σε SFF, Small Form Factor ή Midi ATX case) με μεγάλες δυνατότητες στο gaming αλλά και στον υπερχρονισμό.
Το νέο ASUS Maximus III Gene ανήκει στην σειρά "R.O.G." (Republic Of Gamers), κάτι που αυτόματα σημαίνει υψηλή ποιότητα κατασκευής και εξοπλισμού, υψηλή απόδοση και μεγάλες δυνατότητες στο overclocking. Ας το γνωρίσουμε και από κοντά...
Συσκευασία και πρώτη επαφή
Η συσκευασία του νέου ASUS Maximus III Gene. Ανάμεσα σε άλλα διακρίνεται το λογότυπο Republic of Gamers, τα λογότυπα των Core i7 και Core i5, το Nvidia SLI και το ATI CrossfireX, ενώ η ASUS κάνει απολύτως κατανοητό ότι το συγκεκριμένο motherboard είναι συμβατό με τα Windows 7. Ανοίγοντας το "εξώφυλλο" αποκαλύπτονται πολλά στοιχεία και τεχνολογίες που υποστηρίζονται από το Maximus II Gene όπως είναι ROG Connect, GameFirst, MemPerfect, CPU Level Up, GameFirst, Extreme Tweaker, MemOK! κ.α
Αρκετά πρόσθετα για ένα τόσο μικρό σε μέγεθος motherboard. Το ASUS Maximus III Gene ξεπερνάει συνολικά σε επίπεδο εξοπλισμού πολλά Full ATX motherboards. Στην φωτογραφία διακρίνονται το I/O back panel shield, το εγχειρίδιο χρήσης, ένα CD με διάφορα προγράμματα (ανάμεσα στα οποία και το Kaspersky Anti-Virus Personal) και τους drivers, S-ATA καλώδια καθώς και το καλώδιο "ROG Connect" που επιτρέπει στον χρήστη να υπερχρονίσει τον υπολογιστή του από το laptop του ή να ελέγχει τις θερμοκρασίες ή ακόμα και να επεμβαίνει σε παραμέτρους που αφορούν στο hardware κ.α.
Το layout, η "χωροταξία" και η διάταξη των θυρών δείχνουν σχεδόν ιδανικά για ένα τόσο πλούσιο motherboard τύπου microATX. Αν και ιδιαίτερα πλούσιο σε εξοπλισμό, οι χρήστες είναι πιθανό να θυσιάσουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, όπως για παράδειγμα την θύρα PCI Express x4 εφόσον τοποθετηθεί κάρτα γραφικών τύπου dual-slot. Η προσέγγιση επίσης των πλήκτρων Power On/Off (Start) και Reset είναι...αδύνατη αν τοποθετηθεί σε case και αν βεβαίως καλυφθεί η τελευταία θύρα PCI. H συγκεκριμένη θύρα επίσης... "εξαφανίζεται" αν τοποθετηθεί δεύτερη κάρτα γραφικών τύπου dual-slot. Πιστεύουμε ότι, εφόσον οι απόλυτες επιδόσεις δεν είναι στόχος, η επιλογή κάρτας γραφικών single-slot, με λεπτό σύστημα ψύξης όπως για παράδειγμα είναι η ATI Radeon HD 4850 είναι ιδανική λύση.
Στο I/O back panel διακρίνουμε οκτώ USB2.0 θύρες (εννέα μαζί με την θύρα πάνω από τις mini-jack του υποσυστήματος ήχου, πλάϊ στο πλήκτρο ROG Connect), μία PS/2 για πληκτρολόγιο, μία θύρα Firewire, μία Gigabit Ethernet, μία eSATA, έξι mini-jack για το υποσύστημα ήχου SupremeFX X-Fi καθώς και μία οπτική. Προσφέρεται επίσης πλήκτρο Clear CMOS. Να συμπληρώσουμε ότι συνολικά το Maximus III Gene διαθέτει 14 θύρες USB2.0, απλώς οι πέντε προσφέρονται με την μορφή header. Με τη μορφή header προσφέρεται επίσης ακόμη μία θύρα Firewire.

About Freegr network

Από το Blogger.