ειδήσεις

H ASUS ετοιμάζει την... MARS II

Η ASUS ενθουσίασε τους power users με την κυκλοφορία της ASUS ARES (ARES/2DIS/4GD5), μίας υπερ-κάρτας γραφικών που ενσωματώνει δύο επεξεργαστές γραφικών τύπου ATI Radeon HD 5870. Η εταιρεία πάντως δεν σταματάει στην ARES αφού θα κυκλοφορήσει σύντομα την... MARS II. Η ASUS MARS II, όπως και η προκάτοχος της, MARS, θα βασίζεται σε δύο κορυφαία chip της Nvidia τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι τύπου Geforce GTX 480 (GF100)!
Από ότι φαίνεται, η MARS II θα είναι η πρώτη dual-GPU κάρτα γραφικών στον κόσμο που θα βασίζεται σε GPU τύπου GF100 αφού η Nvidia δεν φαίνεται να έχει στα... σκαριά, τουλάχιστον σύντομα, κάποια σχέδια για μία dual-GPU κάρτα γραφικών. Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με την ARES, κάθε επεξεργαστής γραφικών στην MARS II θα διαθέτει την δική του μνήμη (1536MB μνήμης GDDR5), το δικό του σύστημα τροφοδοσίας (8+2 phase VRM) αλλά και 384-bit memory interface (2 x 384-bit συνολικά).
Οι δύο επεξεργαστές γραφικών τύπου (GF100-375-A3) θα συνδέονται μεταξύ τους με μία "εσωτερική" hardware γέφυρα SLI (Nvidia Nforce 200 SLI bridge) προσφέροντας την εκπληκτική ισχύ των 960 πυρήνων CUDA! Αναμένουμε με αγωνία... όχι όμως και το κόστος της. Αν η ARES κοστίζει στην χώρα μας €1536, μπορείτε να φανταστείτε πόσο περίπου θα κοστίζει η MARS II.

About Freegr network

Από το Blogger.