ειδήσεις

Ασφαλίστε απο τα Windows τις USB θύρες...

ΝΕΑ τρωτά σημεία εμφανίζονται στη Microsoft για τα Windows καθώς πάντα σχεδόν υπάρχει ένα κενό ασφαλείας. Αυτή τη φορά ο κίνδυνος προέρχεται από το USB, από όπου μπορεί ένα νέο trojan να μολύνει τα Windows. To μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε στο USB το μολυσμένο μέσο και να το ανοίξετε από το Windows Explorer. Από το πρόβλημα επηρεάζονται όλες οι εκδόσεις των Windows, από τα XP έως τα Windows 7 και τις εκδόσεις για servers. Και δεν γλυτώνετε ακόμα και αν έχετε εγκαταστήσει τα τελευταία patches.
Οι επιτιθέμενοι πραγματοποιούν την εγκατάσταση του Trojan εκμεταλλευόμενοι ένα κενό ασφαλείας στο format shortcuts LNK. Αν επιχειρήσει ο Windows Explorer να απεικονίσει τα εικονίδιο ενός τέτοιου shortcut, τότε ενεργοποιείται η διαδικασία εγκατάσταση του Trojan η οποία γίνεται χωρίς να αντιληφθεί τίποτα το θύμα.
Η Microsoft επιβεβαίωσε, ήδη, αυτό το πρόβλημα. Ένα patch για την αντιμετώπιση του δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.Ωστόσο μια επέμβαση στην Registry μπορεί να σας προσφέρει την πολυπόθητη προστασία:
Aρχικά πηγαίνετε στο παρακλάδι "HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\IconHandler". Τητιμή "Standard" στο δεξί μισό παράθυρο ανοίξτε την με διπλό κλικ και σβήστε τις τιμές στο Value. Σώστε τις αλλαγές, επανεκινήστε τον υπολογιστή και είστε ΟΚ. Επειδή, ωστόσο, είναι εφικτή η εκμετάλλευση του κενού ασφαλείας και μέσου του WebClient, η Microsoft συστήνει την απενεργοποίηση και αυτής της υπηρεσίας.

About Freegr network

Από το Blogger.