
Οι επιτιθέμενοι πραγματοποιούν την εγκατάσταση του Trojan εκμεταλλευόμενοι ένα κενό ασφαλείας στο format shortcuts LNK. Αν επιχειρήσει ο Windows Explorer να απεικονίσει τα εικονίδιο ενός τέτοιου shortcut, τότε ενεργοποιείται η διαδικασία εγκατάσταση του Trojan η οποία γίνεται χωρίς να αντιληφθεί τίποτα το θύμα.
Η Microsoft επιβεβαίωσε, ήδη, αυτό το πρόβλημα. Ένα patch για την αντιμετώπιση του δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.Ωστόσο μια επέμβαση στην Registry μπορεί να σας προσφέρει την πολυπόθητη προστασία:
Aρχικά πηγαίνετε στο παρακλάδι "HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\IconHandler". Τητιμή "Standard" στο δεξί μισό παράθυρο ανοίξτε την με διπλό κλικ και σβήστε τις τιμές στο Value. Σώστε τις αλλαγές, επανεκινήστε τον υπολογιστή και είστε ΟΚ. Επειδή, ωστόσο, είναι εφικτή η εκμετάλλευση του κενού ασφαλείας και μέσου του WebClient, η Microsoft συστήνει την απενεργοποίηση και αυτής της υπηρεσίας.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου