ειδήσεις

Το Hackid μαθαίνει... "hacking" σε παιδιά

Τα συνέδρια για hackers, όπου φιλόδοξοι προγραμματιστές μαθαίνουν πως να "διαλύουν", να τροποποιούν αλλά και να κατανοούν την τεχνολογία σε θεμελιώδες επίπεδο, πραγματοποιούνται από καιρό. Το συνέδριο Hackid όμως πηγαίνει τα πράγματα παραπέρα, αφού είναι η πρώτη τέτοιου είδους εκδήλωση που στοχεύει στα παιδιά.
Το πρώτο συνέδριο Hackid θα πραγματοποιηθεί στο Cambridge της Massachusetts στις Η.Π.Α τον ερχόμενο Οκτώβριο όπως ανακοινώθηκε στην Infoworld από έναν από τους συντελεστές της εκδήλωσης. Υπεύθυνος είναι ο Chris Wolf, Director of Cloud and Virtualisation Solutions της Cisco.
Σε αντίθεση με άλλα συνέδρια και εκδηλώσεις όπως το Defcon - που επικεντρώνονται κυρίως στην μοντέρνα έννοια του "hacking", δηλαδή σε όσους παρακάμπτουν την ασφάλεια με φυσικό ή και με εικονικό τρόπο για να έχουν χωρίς άδεια πρόσβαση σε συστήματα - το συνέδριο Hackid θα επικεντρωθεί στην εκμάθηση και στην απόκτηση από τα παιδιά δεξιοτήτων προγραμματισμού με απλές, γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η Scratch του MIT. Επιπλέον θα υπάρχουν ώρες διδασκαλίας και συναντήσεις που θα επιδεικνύονται τα θαυμάσια πράγματα που μπορούν να επιτευχθούν με την ρομποτική, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων Lego Mindstorm. Μαζί με τα παραπάνω, θα υπάρχουν και ορισμένα περισσότερο "παραδοσιακά" και φιλικά προς τα παιδιά θέματα, όπως θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο, εργαστήρια φυσικής άμυνας αλλά και μαθήματα που θα τους επιτρέπουν να αμύνονται στο on-line bullying (εκφοβισμός). Θα υπάρχουν επίσης επίσης διάφοροι διαγωνισμοί, παιχνίδια αλλά και ασκήσεις φυσικών δεξιοτήτων.

About Freegr network

Από το Blogger.