ειδήσεις

Στην δεύτερη θέση το Android...

Στη δεύτερη θέση στη λίστα με τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα θα μπει το Android της Google μέχρι το 2014 αφήνοντας πίσω το Windows Mobile της Microsoft και το λειτουργικό σύστημα της Apple και της RIM.
Μέχρι το 2014 το Android θα κατέχει το 30% της αγοράς των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με έρευνα της Gartner λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά το Symbian της Nokia που είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα τα τελευταία χρόνια.
Το Symbian προβλέπεται ότι θα έχει 30.2% ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς το 2014 τη στιγμή που το Android θα κατέχει το 29.6%. Η Gartner προβλέπει ότι μια σειρά φθηνών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010 θα εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του λειτουργικού συστήματος με αποτέλεσμα να φτάσει στη δεύτερη θέση 2 χρόνια νωρίτερα από τους στόχους που είχε θέσει η Google.
Θα πέσει μέσα στις προβλέψεις;
Βέβαια όλα αυτά αποτελούν μακροχρόνιες προβλέψεις μιας εταιρείας αναλύσεων που δεν πέφτει πάντα μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας δεν είχε προβλέψει την επιτυχία που θα είχε η Apple όταν λάνσαρε το iPhone το 2007 οπότε είναι μάταιο να γίνονται προβλέψεις για έναν χώρο όπως η κινητή τηλεφωνία που σημειώνει τόσο εκρηκτική ανάπτυξη.
Επίσης κανείς δεν είχε προβλέψει πριν λίγα χρόνια ότι η Nokia θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στα smartphones και το Symbian θα δείχνει πεπαλαιωμένο σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα του iPhone ή το Android.
Προσφέρεται δωρεάν
Ένας από τους λόγους της επιτυχίας του Android είναι ότι προσφέρεται δωρεάν στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα οι συσκευές που τρέχουν με Android να είναι πιο οικονομικές σε σχέση με άλλα τηλέφωνα με άλλο λειτουργικό σύστημα. Σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 200.000 κινητά τηλέφωνα με Android από κατασκευαστές όπως η Motorola, HTC και η Samsung. Το Android ήταν το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στις ΗΠΑ στα smartphones κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2010.
Πηγή; e-go.gr

About Freegr network

Από το Blogger.