ειδήσεις

Hacking οριστικά για όλα τα Blu-ray

Τις φήμες που διέρρευσαν την περασμένη Τρίτη στο Internet για το «σπάσιμο» του HDCP (High Definition Content Protection), του συστήματος προστασίας των δίσκων Blu-Ray, ήρθε να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Intel, Tom Waldrop. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον, όλοι οι δίσκοι Blu-Ray μπορούν να ξεκλειδωθούν και να αντιγραφούν.
Η προστασία HDCP δημιουργήθηκε από την Intel και κρυπτογραφεί τα δεδομένα κατά τη διέλευσή τους από ένα DVI ή HDMI καλώδιο. Το σπάσιμο της HDCP, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χάκερ, ενσωματώνοντας το κύριο κλειδί σε ένα chip, το οποίο στη συνέχεια, έχει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφεί την προστασία των δίσκων Blu-Ray, παράγοντας επιμέρους κλειδιά.
Σύμφωνα με τον Waldrop, είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργηθεί μια software λύση για την αποκρυπτογράφηση του HDCP, αλλά ο ίδιος δεν το αποκλείει. Επίσης, αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι πελάτες της εταιρείας που έχουν αγοράσει άδειες HDCP, και η Intel πρόκειται να κινηθεί δικαστικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί πειρατικό υλικό.
Πηγή: μετάφραση απο το insomnia.gr

About Freegr network

Από το Blogger.