ειδήσεις

H Hotfile στο στόχαστρο των βιομηχανιών ταινιών

Όντας μία, από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες διαμοιρασμού περιεχομένου, το hotfile, αποτέλεσε τον στόχο των studios του Hollywood. Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες μέλη της MPAA, συνέταξαν μια μήνυση εναντίoν της υπηρεσίας, με την οποία απαιτούν προσωπικά στοιχεία χρηστών, διευθύνσεις ip, των uploaders και των downloaders.
Επιπροσθέτως της ζητήθηκε και ο πηγαίος κώδικας της ιστοσελίδας. Από την μεριά του το hotfile, δεν επιθυμεί να δώσει όλες τις πληροφορίες, καθώς αποτελούν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η δικαιοσύνη όμως, εξετάζοντας και τις δύο πλευρές, κατέληξε στην απόφαση που μάλλον δυσαρεστεί το hotfile. Σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωμένο να δώσει ό,τι πληροφορίες ζητήσει η MPAA.
Με τα συλλεχθέντα στοιχεία, θα δημιουργηθεί ένα στατιστικό ''πλάνο'' προκειμένου να γίνει αντιληπτό, το μέγεθος του περιεχομένου που διακινούνταν και παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα. Συγκερκιμένα, το hotfile, δίνει κάποιου είδους reward στους uploaders, ανάλογα με το πόσες φορές το συγκεκριμένο αρχείο έγινε download. Τα studios του Hollywood επιθυμούν τα στοιχεία όσων κέρδιζαν τα περισσότερα χρήματα, μάρτυρες κλειδιά στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας. Επιπλέον οι πληροφορίες αυτές θα δείξουν ότι το hotfile και ο Mr. Titov επωφελούνταν οικονομικά.
Ωστόσο μέχρι στιγμής, το Hollywood φαίνεται να μην σκοπεύει να λάβει κάθε νόμιμη κίνηση εναντίον χρηστών (uploaders και downloaders). Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρίν από μερικά χρόνια, η δημοφιλέστατη υπηρεσία, το RapidShare, που οι δίσκοι του είχαν κάποια στιγμή γεμίσει (δείγμα της λαμπρής πορείας του), δεν ξέφυγε από τον έλεγχο των αρχών

About Freegr network

Από το Blogger.