2012

Η Samsung επεκτέινεται στις μνήμες 20 νανομέτρων

Η Samsung εγκαινίασε και επίσημα ένα νέο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει μνήμες με βάση την τεχνολογία των 20 νανομέτρων. Η επένδυση κόστισε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια κι ενισχύει σημαντικά τη θέση της Samsung στην αγορά RAM.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο είναι σε θέση να παράγει 10.000 wafers των 12 ιντσών κάθε μήνα. Η Samsung προσδοκά να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου την παραγωγή chips των τεσσάρων gigabits, μια εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα για DDR3 memory sticks που θα ξεκινούν από τα 4GB και θα φτάνουν μέχρι τα 32GB.
Η συγκεκριμένη επένδυση είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου για τη Samsung, υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης διαμάχης με την Apple. Η αμερικάνικη εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να εγκαταλείψει -μερικώς, έστω- τη Samsung σε ό,τι έχει να κάνει με την προμήθεια μνημών για τα iPhone και iPad. Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει σημαντικά τα έσοδα της Samsung, η οποία προφανώς εναποθέτει τις ελπίδες της στη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των Android phones. pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.