ειδήσεις

Παράνομα τα μισά PC παγκοσμίως...

Σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες Η/Υ παγκοσμίως –47%- αποκτούν το λογισμικό τους με παράνομο τρόπο σε μόνιμη ή τακτική βάση. Στις αναπτυσσόμενες χώρες δε τα νούμερα είναι πολύ υψηλότερα, σύμφωνα με την πιο ενδελεχή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε χρήστες Η/Υ σχετικά με την συμπεριφορά και την στάση τους απέναντι στην πειρατεία λογισμικού και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η Business Software Alliance (BSA) ανακοινώνει σήμερα λεπτομερώς στο επίσημο blog της, το BSA TechPost τα συμπεράσματα από αυτή τη μελέτη. Η Ipsos Public Affairs, η εταιρία που διεξήγαγε την έρευνα εκ μέρους της BSA, απευθύνθηκε σε περίπου 15.000 χρήστες Η/Υ σε 32 χώρες, πραγματοποιώντας 400 έως 500 προσωπικές ή ηλεκτρονικές συνεντεύξεις σε κάθε χώρα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πλειοψηφία των χρηστών Η/Υ στον αναπτυσσόμενο κόσμο αποκτούν συστηματικά το λογισμικό τους με παράνομα μέσα, όπως είναι η αγορά μιας άδειας χρήσης για ένα πρόγραμμα λογισμικού και η μετέπειτα εγκατάστασή του σε πολλαπλούς υπολογιστές, ή το κατέβασμα (download) προγραμμάτων από δίκτυα ανταλλαγής (peer to peer), εκφράζοντας ωστόσο την υποστήριξή τους στις αξίες των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η Κίνα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό τακτικών πειρατών σε σύγκριση με τις άλλες χώρες που μελετήθηκαν και κατόπιν ακολουθούν η Νιγηρία, το Βιετνάμ, η Ουκρανία, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία, η Νότια Κορέα και το Μεξικό.

About Freegr network

Από το Blogger.