ειδήσεις

Sony, Toshiba και Hitachi για οθόνες LCD

Οι Ιαπωνικές ψηφιακές υπερδυνάμεις, η Toshiba, η Hitachi και η Sony ένωσαν την τεχνογνωσία τους και τους οικονομικούς τους πόρους και δημιούργησαν μια κοινοπραξία που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των μικρών οθονών LCD. Η νέα εταιρία θα κατέχει πάνω από το 20% της παγκόσμιας αγοράς.
Βέβαια, για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, χρειάζεται και κάποιος μεγάλος χρηματοδότης. Στην αγορά όλοι μιλανε για ένα μεγάλο Ιαπωνικο κρατικό fund που βάζει πολλά χρήματα στην υπόθεση.
Ο επενδύτης είναι η Innovation Network Corporation που ανακοίνωσε ότι θα βάλει περίπου 200 δισ. γεν στην κοινοπραξία κι έτσι θα έχει και την πλειοψηφία αφού θα έχει το 70%,των μετοχών. Οι παραδοσιακές δυνάμεις, Toshiba, Hitachi και Sony θα έχουν από 10%.
Μέχρι τώρα, στον χώρο των μικρών οθονών LCD κυριαρχεί η Sharp αφού κατέχει το 14,8% της παγκόσμιας αγοράς. Στην δεύτερη θέση είναι η Samsung Electronics Co. με 11,9%, και στην τρίτη θέση η Chimei Innolux Corp. με 11,7%.
Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις εταιρίες που εμπλέκονται στο νέο σχήμα βρίσκονται πιο πίσω σε μερίδιο αγοράς. Η Toshiba έχει 9,2% η Hitachi το 6,3% και η Sony το 6%.

About Freegr network

Από το Blogger.