ειδήσεις

Η στρατηγική της Intel για την αγορά των netbook

Το 2012 θα είναι μια χρονιά αλλαγών σε ο,τι αφορά τους επεξεργαστές. Θα έχουμε δυνατότερα netbooks που δε θα σέρνονται, μηχανήματα εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης, APU με πολύ δυνατά ενσωματωμένα γραφικά, ενώ θα παρουσιαστούν και οι πρώτοι επεξεργαστές στα 22nm! Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, η Intel εξέδωσε τα πλάνα της για την αγορά των netbooks και των ultrabooks για το 2012. Φαίνεται ξεκάθαρα πως συνεχίζει να υποστηρίζει τα netbooks, κι ας μην πουλάνε τόσο τρελά όσο παλαιότερα. Χώρισε λοιπόν το τμήμα αυτό της αγοράς σε κατηγορίες.
Η πρώτη, με το όνομα Excite, θα περιλαμβάνει μοντέλα με τιμή πάνω από 399 δολάρια, με υποστήριξη touch screen. Πρακτικά πρόκειται για tablets με φυσικό πληκτρολόγιο και λειτουργικό Windows (πλατφόρμα Atom Cedar Trail), ένα ενδιαφέρον σενάριο ομολογουμένως.
Η δεύτερη ονομάστηκε Enhance, με τα μοντέλα που θα περιέχει να κοστίζουν από 199 έως 299 δολάρια. Αυτά είναι βασικά τα netbooks επόμενης γενιάς, με καλύτερη αποκρισιμότητα κατά τη λειτουργία τους και ωραιότερο (λεπτότερο) design. Η Intel υποστηρίζει ότι ο μικρός mobile Atom επεξεργαστής της (N2600) που διαθέτει TDP μόλις 3.5W θα επιτρέψει τη παραγωγή netbooks χωρίς καν χρήση ανεμιστήρα!
Τέλος, η κατηγορία των netbooks των 199 δολαρίων ονομάστηκε Enable. Η κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνει netbooks με τα βασικά μόνο χαρακτηριστικά, τα οποία θα προσφέρουν όμως εξαιρετικό λόγο απόδοσης προς τιμή, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μιας μεγάλης αγοραστικής μερίδας, από ανθρώπους που επιζητούν τη μέγιστη φορητότητα, μέχρι σχολεία ή υπανάπτυκτες αγορέ

About Freegr network

Από το Blogger.