ειδήσεις

PCIe 2.0 & PCIe 3.0 και Radeon HD 7970

Τους τελευταίους μήνες, οι κατασκευαστές μητρικών, επισήμαιναν συνεχώς την μεγάλη σημασία επιλογής προϊόντων τους που θα έρχονται εξοπλισμένα με PCI Express 3.0 (Gen 3.0) slots. Υπήρχε μάλιστα και ιδιαίτερα σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στους κατασκευαστές, για το ποιος ήταν ο πρώτος που έφερε την συγκεκριμένη τεχνολογία στην αγορά, αν και στην πραγματικότητα οι τελικοί χρήστες δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Για αρχή, θα χρειαζόσασταν ένα Ivy Bridge CPU και μια συμβατή κάρτα γραφικών.
O ευρέως γνωστός κατασκευαστής καρτών γραφικών, η AMD, θέλησε να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία η οποία θα παρέχει στα προϊόντα της υποστήριξη για το συγκεκριμένο interface. Ως εκ τούτου λοιπόν, το VR-Zone πραγματοποίησε κάποια test κάνοντας χρήση ενός επεξεργαστή Core i7 "Sandy Bridge-E", μιας μητρικής ASUS Rampage IV Extreme (που επιτρέπει στους χρήστες την εναλλαγή του PCI-Express standard mode στο BIOS setup επιλέγοντας Gen 2 ή Gen 1 mode), και φυσικά μία HD 7970. Ο σκοπός του ήταν να δει εάν η κάρτα θα τρέξει τα PCIe 2.0 και PCIe 3.0 modes με κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.
Στην σύγκριση αυτή, το VR-Zone, χρησιμοποίησε το 3DMark 11 αλλά και το ComputeMark. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η διαφορά είναι μηδενική. Συνεπώς, καλύτερα θα ήταν να ξοδέψετε τα χρήματά σας σε άλλου είδους hardware παρά στην αντικατάσταση της μητρικής σας με κάποια που φέρει Gen3.

About Freegr network

Από το Blogger.