ειδήσεις

Η AMD δεν εγκαταλείπει τους socketed επεξεργαστές

Όσοι από εσάς διαβάζετε συστηματικά τα τελευταία νέα των δύο μεγάλων εταιριών που παράγουν επεξεργαστικές μονάδες - AMD και Ιntel αντίστοιχα, θα έχετε παρατηρήσει ότι έχει δημιουργηθεί μια φήμη ότι η Intel σκέφτεται να εγκαταλείψει την παραγωγή των socketed επεξεργαστών από το έτος 2014 και έπειτα.
Προφανώς η μεγάλη εταιρία δεν έχει μπει στην διαδικασία να διαψεύσει την φήμη αλλά όπως γίνεται κατανοητό ούτε την έχει επιβεβαιώσει. Μόνο στην παραπάνω σκέψη όμως δημιουργείται μια σύγχυση και έτσι η AMD εξέφρασε τις απόψεις της και γνωστοποίησε πληροφορίες για την πορεία που θα ακολουθήσει. Αρχικά πρέπει να επισημάνουμε πως η AMD έχει μια μακρά ιστορία και ανέκαθεν υποστήριζε τους DIY (Do It Yourself) χρήστες καθώς και τους ενθουσιώδεις με socketed CPUs και APUs αντίστοιχα, οι οποίοι είναι συμβατοί με μια ευρεία γκάμα μητρικών καρτών. Σύμφωνα με τον Chris Hook ο οποίος κατέχει την θέση του Product Reviewer στην AMD, η παραπάνω κατάσταση - που φημολογείται για την Intel, δεν πρόκειται να συμβεί στο στρατόπεδο της AMD τουλάχιστον για το έτος 2013 και 2014, με τις νέες Kaveri APU και FX CPU οικογένειες να περιμένουν την σειρά τους για να βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων.
Τέλος, αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η AMD εισήγαγε νέου τύπου BGA πακέτα σε ultrathin πλατφόρμες πριν από μερικά χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα προσφέρει BGA-packaged επεξεργαστές για ultrathin notebooks, all-in-one desktops και tablets, δείχνει να να καταλαβαίνει τον ενθουσιασμό της Intel και δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα νέα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από το 2014 και μετά. Ας ελπίσουμε ότι και οι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τα μέγιστα σε εμάς τους καταναλωτές, και επίσης αν μου επιτρέπεται να σας προσφέρω λίγη τροφή για brainstorming: τι θα γινόταν αν μια από τις δύο εταιρίες έβαζε λουκέτο ή έκανε μια μεγάλη αλλαγή πλεύσης?

About Freegr network

Από το Blogger.