τεχνολογία

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ IPHONE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τη Δευτέρα πιθανότατα δεν θα υπάρχει στα καταστήματα iPhone 6 και 6 Plus ούτε για δείγμα

Στα 10.000 κομμάτια συνολικά οι πρώτες παραλαβές, ενώ οι παραγγελίες είχαν φτάσει τις 50.000 συσκευές

 

Τα νέα iPhone είναι από σήμερα Παρασκευή 31/10 διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο οι προπαραγγελίες της τελευταίας εβδομάδας ξεπέρασαν κατά πολύ τις διαθέσιμες ποσότητες.
Οι πρώτες παρτίδες που έφτασαν στην Ελλάδα υπολογίζονται συνολικά σε 10.000 κομμάτια, ενώ οι αρχικές παραγγελίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των εμπόρων λέγεται ότι είχαν φτάσει τα 50.000 iPhone 6 και 6 Plus, με το συνολικό τους κόστος να ξεπερνά τα 37 εκατ. ευρώ . Έτσι, για την ώρα η νέα best seller συσκευή της Apple είναι σε σχετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα.
Από το πρωί, ιδιαίτερα στα κεντρικά καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των μεγάλων αλυσίδων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και του εξουσιοδοτημένου δικτύου μεταπωλητών προϊόντων της Apple, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, από καταναλωτές που έσπευσαν να δουν από κοντά και να αποκτήσουν πρώτοι το νέο smartphone της αμερικανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος όγκος των συσκευών που έχουν φτάσει στην Ελλάδα είναι iPhone 6 (με την οθόνη των 4,7 ιντσών) και μόλις ένα 20% αντιστοιχεί σε 6 Plus (των 5,5 ιντσών). Επίσης, οι μεγαλύτερες ποσότητες είναι συσκευές των 16 Gb, ενώ τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει αυτή των 64 Gb. Υπενθυμίζεται ότι - τουλάχιστον για την ώρα - δεν έχει ανακοινωθεί από την Apple έκδοση χωρητικότητας 32 Gb και για πρώτη φορά το iPhone είναι διαθέσιμο και στα 128 Gb.
Οι τιμές ξεκινούν από τα 739 ευρώ για το iPhone 6 των 16 Gb και από τα 859 ευρώ για το iPhone 6 Plus της ίδια χωρητικότητας -χωρίς τυχόν επιδότηση συμβολαίου. Και τα δυο νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε ασημί, γκρι και χρυσό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι διαθέσιμες ποσότητες αναμένεται να έχουν εξαντληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο -καθώς πολλά μεγάλα καταστήματα θα είναι ανοικτά αυτή την Κυριακή.

About Freegr network

Από το Blogger.