τεχνολογία

Η Microsoft κάνει open source ένα ακόμη μεγάλο μέρος του .NET

Την αλλαγή που επικρατεί στη Microsoft μετά την ανάληψη καθηκόντων CEO από τον Satya Nadella, μας υπενθυμίζει η νέα ανακοίνωση-έκπληξη της εταιρείας.
Σύμφωνα με αυτή, το κύριο μέρος του .NET, της πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών των Windows και συγκεκριμένα το κύριο μέρος του server-side .net, θα διατίθεται πλέον ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα ενώ σύντομα θα δούμε και τις εκδόσεις του για Linux και OS X. Πρακτικά αυτό που αναμένεται να δούμε πλέον είναι το ASP.Net να τρέχει σε .Net runtime καθώς και τον C# compiler εκτός των Window Server / Azure λειτουργικού συστήματος.
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Microsoft στη Build 2014 να κατοχυρώσει 24 .net τεχνολογίες ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source), στις οποίες περιλαμβάνεται και το Roslyn, η .net compiler πλατφόρμα.
Εκτός από τα παραπάνω, η Microsoft ανακοίνωσε και μια ειδική δωρεάν έκδοση των εργαλείων ανάπτυξης που προσφέρει, το Visual Studio Community Edition, με την οποία απευθύνεται είτε σε ένα ιδιώτη είτε σε ομάδες προγραμματιστών έως 5 ατόμων, με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών για τις πλατφόρμες των Windows, iOS και Android.
Επίσης με την επερχόμενη έκδοση του Visual Studio 2015, η οποία διατίθεται ήδη σε preview, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ακολουθούν τον πλήρης κύκλο ανάπτυξης εφαρμογών edit-compile-debug εκτός από τα Windows και σε Android ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μοντέλο ανάπτυξης: Unity, HTML/JavaScript με Cordova, C++, ή C# με Xamarin, αφού θα διατίθενται και οι απαραίτητοι Emulators.

About Freegr network

Από το Blogger.