3D

Η ελληνική εταιρεία που δημιουργεί 3D μινιατούρες

Η αγάπη για το design και την 3D εκτύπωση οδήγησε δύο νέους ανθρώπους στη δημιουργία της «It’s You», της εταιρείας που δημιουργεί τα πορτραίτα του μέλλοντος.Η «It’s You» συστάθηκε από τον Γιάννη Κουναδέα και τη Δέσποινα Αγιάνογλου με σκοπό τη δημιουργία του πορτραίτου του μέλλοντος, «μίας ανάμνησης που μπορείς να αγγίξεις». Όπως αναφέρουν, «θέλαμε να μπορούμε να απαθανατίσουμε τα παιδιά, τα μωρά και, γιατί όχι τα κατοικίδια, εφόσον είναι και αυτά μέλη της οικογένειας».
ItsYou03
Η It’s You είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που δημιουργεί μινιατούρες του αληθινού εαυτού ενός ατόμου χωρίς να χρειάζεται να μείνει ακίνητο. Μυστικό της «συνταγής» είναι η ανάπτυξη μίας νέας τεχνολογίας κατά την οποία η 3D σάρωση γίνεται αστραπιαία.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται εφικτό το αντικείμενο της σάρωσης να είναι μικρά παιδιά ή και κατοικίδια, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο να παραμείνουν ακίνητα για ολόκληρα λεπτά, όπως δηλαδή απαιτούσαν προγενέστερες διαδικασίες.
O ειδικά σχεδιασμένος φωτογραφικός 3D σαρωτής, καθιστά δυνατό να συλλάβει μια πλήρη 3D σάρωση εν ριπή οφθαλμού. Μόλις το σύστημα αναλύσει το σχήμα όλων των ορατών στοιχείων, γίνεται επεξεργασία του ψηφιακού αρχείου ώστε να υπάρχει επιβεβαίωση των χαρακτηριστικών της μινιατούρας.
Στο τελευταίο στάδιο χρησιμοποιείται 3D εκτυπωτής ο οποίος αναλαμβάνει να μετατρέψει το τρισδιάστατο ηλεκτρονικό αρχείο σε μία μινιατούρα με φυσική υπόσταση. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία η μινιατούρα μπορεί να παραδοθεί μέσω ταχυδρομείου ή να παραληφθεί από την It’s You.
ItsYou08
Το μέγεθος της τρισδιάστατης μινιατούρας μπορεί να είναι σε κλίμακα από 1:20 δηλαδή περίπου 9 εκατοστών έως και 1:5, δηλαδή μεγέθους περίπου 35 εκατοστών, ενώ στο ενδιάμεσο υπάρχουν ακόμη πέντε κλίμακες μεγεθών. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα επανεκτύπωσης με βάση προηγούμενες 3D σαρώσεις.
ItsYou05
Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι η δυνατότητα προσθήκης διαφόρων αντικειμένων στη μινιατούρα. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι καπέλα, γυαλιά ή ένα τσαντάκι μέχρι ένα σακίδιο, ένα ζωάκι ή μια κιθάρα. Επιπρόσθετα παρέχεται η δυνατότητα στον πελάτη να αλλάξει κάτι στο σώμα της μινιατούρας (π.χ. μία ατέλεια).

About Freegr network

Από το Blogger.