τεχνολογία

Δεν προστατεύει τα παιδιά από το cyber-bullying ο Γονικός Έλεγχος

Η έρευνα Children Online της Kaspersky Lab αποκαλύπτει ότι πάνω από τα δύο τρίτα (68%) των χρηστών τεχνολογιών Γονικού Ελέγχου της εταιρείας αντιμετώπισαν ακατάλληλο για παιδιά ή επιβλαβές online περιεχόμενο μέσα στο 2014. Συγκεκριμένα, οι τεχνολογίες προστασίας της Kaspersky Lab εντόπισαν αρκετές κατηγορίες επιβλαβούς υλικού, όπως περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους, τυχερά παίγνια και ιστοσελίδες με πληροφορίες για όπλα.

Τα κύρια ευρήματα της έκθεσης της εταιρείας είναι τα εξής:

  • Πάνω από τους μισούς (59,5%) χρήστες στην Ελλάδα ήρθαν αντιμέτωποι με πορνογραφικό περιεχόμενο. Το 38,7% συνάντησε ιστοσελίδες τυχερών παιγνίων/τζόγου, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες αντιμετώπισε ιστότοπους με όπλα. Αντίστοιχα, το 20% των χρηστών ήρθε αντιμέτωπο με ιστοσελίδες που περιείχαν υβριστικό περιεχόμενο και βωμολοχίες.
  • Οι ιστοσελίδες που μεταφέρουν τέτοιου είδους ακατάλληλο περιεχόμενο (πορνογραφία, τυχερά παίγνια, όπλα, υβριστικό περιεχόμενο) και άλλες που αφορούν ναρκωτικά, προϊόντα καπνού και αλκοόλ ήταν αυτές που εμποδίστηκαν πιο συχνά από τις λύσεις της Kaspersky Lab.
Το Διαδίκτυο έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι «προνόμιο» των ενηλίκων. Τα παιδιά είναι συχνά πολύ πιο ενεργοί χρήστες σε σχέση με τους γονείς τους. Αλλά είναι αρκετά ασφαλές για τα παιδιά να το χρησιμοποιούν, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα αντιμετωπίσουν ακατάλληλο περιεχόμενο; Με αυτό το σκεπτικό, η Kaspersky Lab αποφάσισε να διερευνήσει τις πιθανές διαδικτυακές απειλές για τα παιδιά, αναλύοντας δεδομένα από τους χρήστες των προϊόντων της εταιρείας, που διαθέτουν μονάδα Γονικού Ελέγχου.

Ιστοσελίδες που μεταφέρουν τέτοιου είδους ακατάλληλο περιεχόμενο (πορνογραφία,chat, τυχερά παιχνίδια και όπλα) μαζί με άλλες που «φιλοξενούν» ναρκωτικά, καπνό και αλκοόλ, ήταν αυτές που εμποδίστηκαν πιο συχνά από τις λύσεις προστασίας της Kaspersky Lab. Η συχνότητα των εντοπισμών δείχνει πόσο εύκολο είναι για τους χρήστες να συναντήσουν τέτοιου είδους περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες όπου οι λύσεις Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab εντόπισαν ακατάλληλο περιεχόμενο πιο συχνά ήταν η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία. Η Γαλλία, το Βιετνάμ, η Βραζιλία και η Αλγερία βρέθηκαν επίσης στην πρώτη δεκάδα της σχετικής κατάταξης, αλλά ήταν σχετικά πιο ασφαλείς, λόγω της χαμηλότερης συχνότητας εντοπισμο

About Freegr network

Από το Blogger.