ειδήσεις

Tα οικονομικά δεδομένα ο πρωταρχικός στόχος των επιθέσεων spam

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την κλοπή στοιχείων σύνδεσης, κωδικών πρόσβασης και άλλων εμπιστευτικών δεδομένων των χρηστών παραμένουν στην κορυφή της λίστας με τα πιο διαδεδομένα κακόβουλα λογισμικά που διανέμονται μέσω email.
Τα βασικά ευρήματα των ειδικών της εταιρείας σε σχέση με τη δραστηριότητα των spam μέσα στο 2014 είναι τα εξής:
-Το ποσοστό του spam επί του συνολικού όγκου των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασε το 66,8% το 2014, μειωμένο κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2013.
-Το μειωμένο επίπεδο των spam email εξηγείται από το γεγονός ότι η διαφήμιση νομικών αγαθών και υπηρεσιών «μεταναστεύει» σε πιο αποδοτικές πλατφόρμες.
-Η κύρια πηγή μηνυμάτων spam ήταν οι ΗΠΑ (16,7%).
-Το 42,6% των επιθέσεων phishing είχε ως στόχο παγκόσμια portal που ενσωματώνουν πολλές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να είναι προσβάσιμες μέσω ενός και μόνο λογαριασμού.
- Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό χρηστών που αποτέλεσαν στόχο επιθέσεων phishing ήταν η Βραζιλία, όπου το 27,5% του συνόλου των χρηστών προϊόντων της Kaspersky Lab ήρθε αντιμέτωπο με μια επίθεση. Η Αυστραλία βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 23,8%, ενώ η Ινδία και η Γαλλία βρέθηκαν αρκετά κοντά με 23% η κάθε μία.
- Οι τρεις οργανισμοί των οποίων το brand name χρησιμοποιείται πιο συχνά σε επιθέσεις phishing ήταν η Yahoo! (23,3%), το Facebook (10%) και η Google (8,7%).
Mobile spam

About Freegr network

Από το Blogger.