τεχνολογία

Universal Apps, ένα κατάστημα, νέες εκδόσεις Windows 10

Αυτή την εβδομάδα είχαμε κάποιες νέες εξελίξεις όσον αφορά τα Windows 10 και τα σχέδια της Microsoft. Η εταιρία ανακοίνωσε το σχέδιό της για κοινές εφαρμογές(Universal Windows Apps) και κατάστημα στα Windows 10, ασχέτως συσκευής, έχουμε νεώτερες εκδόσεις των Windows 10, τόσο για τα smartphones όσο και για τους υπολογιστές, ενώ γνωστή έγινε η κωδική ονομασία των αναβαθμίσεων του λειτουργικού για το 2016.
Η Microsoft σκοπεύει να παρέχει μια κοινή πλατφόρμα για δημιουργία εφαρμογών στα Windows 10. Οι εφαρμογές αυτές θα τρέχουν σε κάθε συσκευή που θα χρησιμοποιεί τα Windows 10 ως λειτουργικό σύστημα, είτε μιλάμε για PC, είτε για tablet, τηλέφωνο, Xbox, Internet of Things ή ότι άλλου τύπου συσκευή που θα τρέχει το εν λόγω λειτουργικό. Παράλληλα θα υπάρχει ένα ενοποιημένο μαγαζί το οποίο θα είναι το ένα και μοναδικό μαγαζί στο οποίο κάποιος θα μπορεί να ψάξει, να βρει, να αποκτήσει και να κατεβάσει εφαρμογές, για να τρέξει στην συσκευή του. Το μαγαζί θα διαθέτει και multimedia περιεχόμενο όπως μουσική, ταινίες, σειρές.

Unified
Μια ιδέα από αυτό το νέο μαγαζί μπορεί κάποιος να δει στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση των Windows 10 Technical Preview. Αν μάλιστα κάποιος διαθέτει ήδη συλλογή Xbox One video, θα την δει ήδη διαθέσιμη μέσω του Video Preview app. Θα μπορεί μάλιστα να έχει πρόσβαση σε αυτή από οποιαδήποτε συσκευή, όχι μόνο μέσω του Xbox One, η οποία θα τρέχει Windows. Το ενοποιημένο μαγαζί πάντως ακόμα είναι σε Beta και το Video Preview δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε όλες τις χώρες.

trashcan
Από εκεί και πέρα είχαμε αυτές τις μέρες την διαρροή της έκδοσης 10056 της Windows 10 Technical Preview με νέο εικονίδιο για το Recycling Bin, εικονίδιο “Virtual Desktop”, αλλαγές στην θέση του power menu.

Outlook UI 900x530
Νέα έκδοση είχαμε και για τα κινητά η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλα τα Microsoft/Lumia κινητά πλην των Lumia 930 και Icon, καθώς και του νέου Lumia 640XL. Η νέα αυτή έκδοση είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη που βγήκε, με αναβαθμισμένες πολλές εφαρμογές και τον App Switcher. Επιπλέον έχουμε τον Project Spartan να αντικαθιστά των Internet Explorer, ενώ οι νέες Outlook Mail και Outlook Calendar εφαρμογές θα είναι ίδιες με αυτές του desktop, μιας και ανήκουν στην κατηγορία των Windows Universal Apps, που αναφέρθηκαν στην αρχή.

redstone 01 story
Τέλος, η Microsoft προγραμματίζει δύο_σημαντικές αναβαθμίσεις μέσα στο 2016 για τα Windows 10 οι οποίες έχουν την κωδική ονομασία Redstone. Οι αναβαθμίσεις αυτές δεν είναι κάποια καινούρια έκδοση των Windows, αλλά ότι τα Windows 8.1 για τα Windows 8. Όσον αφορά τις τυπικές αναβαθμίσεις των Windows 10, η Microsoft θα παρέχει μια αναβάθμιση κάθε μήνα.

About Freegr network

Από το Blogger.