freegr.gr

Microsoft Universal Mobile Keyboard Review

Η τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα tablets επιχειρούν να κλέψουν λίγη από την χρησιμότητα και την δυναμική των laptops. Ωστόσο, πάντα τα tablets θα έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα έναντι των πιο παραδοσιακών laptops και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι δεν διευκολύνουν τόσο στον τομέα της πληκτρολόγησης. Κακά τα ψέματα όσο responsive και να είναι ένα multitouch display, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την ταχύτητα και την άνεση που χαρίζει ένα "πατροπαράδοτο" keyboard. Αυτό το κενό έρχεται να γεφυρώσει το Universal Mobile Keyboard της Microsoft, το οποίο πρόκειται για ένα mini πληκτρολόγιο, το οποίο επιχειρεί να δώσει μία σημαντική ώθηση στην παραγωγικότητα σας.  Universal Mobile Keyboard Microsoft (3)
Πρώτες εντυπώσεις
Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το Universal Mobile Keyboard της Microsoft είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα premium προϊόν που διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Το keyboard βρίσκεται τοποθετημένο σε ένα clamshell τύπου κάλυμμα, όπου στο επάνω τμήμα του οι users έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν και να στερεώσουν το smartphone ή το tablet τους, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα είδος stand (το οποίο βέβαια είναι αποσπώμενο). Το Universal Mobile Keyboard ξεχωρίζει για το compact μέγεθος του και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα κουμπιά είναι περίπου στο 80% του μεγέθους των πλήκτρων ενός κανονικού keyboard.Universal Mobile Keyboard Microsoft (5)
Επιπλέον, είναι εμφανές ότι για οικονομία χώρου ορισμένα πλήκτρα έχουν είτε αφαιρεθεί είτεσυμπτυχθεί. Για παράδειγμα, το Backspace που βρίσκεται στο επάνω τμήμα δεξιά έχει γίνει ένα με το Delete, μόνο που για να ενεργοποιηθεί απαιτείται από τον χρήστη να κρατάει πατημένο τοFunction key. Επιπλέον, το Universal Mobile Keyboard είναι μικροσκοπικό σε διαστάσεις και εξαιρετικά εύκολο στη μεταφορά, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει τον "αχώριστο σύντροφο" του κάθε επαγγελματία, αλλά και του απλού χρήστη που αναζητάει ένα εύχρηστο και λειτουργικό mini-keyboard.
Universal Mobile Keyboard Microsoft (1)
Εκπληκτικό all-around mini-keyboard
Το συγκεκριμένο προϊόν της Microsoft φέρει τη λέξη Universal στην επωνυμία του και αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με iPad, iPhone, συσκευές Android(smartphones και tablets) και φυσικά Windows tablets. Το πιο δυναμικό και εντυπωσιακό feature του είναι ότι το εν λόγω keyboard μπορεί να εναλλάσσει τη λειτουργία του άμεσα από τη μία πλατφόρμα στην άλλη και σε αυτό συμβάλλει ένα χρηστικό switch που υπάρχει τοποθετημένο στο πάνω δεξιό τμήμα του. Μάλιστα, οι users μπορούν να εναλλάσσουν και τρεις διαφορετικές platforms μαζί, αν και όπως αντιλαμβάνεστε είναι κάπως μπέρδεμα για το πληκτρολόγιο στο να μπορέσει να κατανοήσει πολλές συσκευές, οι οποίες όμως ανήκουν στηνίδια πλατφόρμα.
Universal Mobile Keyboard Microsoft (2)
Όσον αφορά τη ζεύξη και την ανίχνευση των κοντινών συσκευών μέσω της Bluetoothτεχνολογίας με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το mini-keyboard της Microsoft μπορούσε να πραγματοποιήσει εύκολα συνδέσεις με όλες τις συσκευές που το δοκιμάσαμε. Σε γενικές γραμμές πάντως, η αίσθηση των πλήκτρων μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ μία ακόμη πολύ καλή λειτουργία που διαθέτει είναι τα multimedia buttons στο επάνω τμήμα του που σίγουρα θα εκτιμηθούν πολύ από τους users που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Universal Keyboard για να καλύψουν τις... ψυχαγωγικές τους αναζητήσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.