τεχνολογία

Η Apple αναθέτει την ανάπτυξη του μελλοντικού A10 chipset

Είναι γνωστό ότι η Apple ανέθεσε σε δύο διαφορετικές εταιρείες (Samsung και TSMC) την κατασκευή του Apple A9 chipset, το οποίο αποτελεί την καρδιά του νέου iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Αυτή η κίνηση δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς αποτελεί μία πάγια τακτική της Apple να αναθέτει σε διαφορετικές εταιρείες την ανάπτυξη ορισμένων εκ τωνhardware components που βρίσκονται στο εσωτερικό των iPhone και των υπόλοιπων συσκευών της.
Όπως ήδη βέβαια θα έχει πληροφορηθεί, αντικείμενο συζήτησης στις τάξεις των φίλων των νέων τεχνολογιών το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα δύο chipsets, καθώς το chip που φέρει την σφραγίδα της Samsung είναι πολύ πιο ενεργοβόρο σε σύγκριση με την πρόταση που υλοποιήθηκε από την TSMC. Μάλιστα πολλοί κάνουν λόγο για ένα νέο σκάνδαλο στα χνάρια του bendgate (κάποιοι το ονόμασαν batterygate και κάποιοι άλλοι... chipgate), με την Apple βέβαια να το αρνείται και να κάνει λόγο ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι ανεπαίσθητη και απειροελάχιστη (κυμαίνεται κοντά στο 2 με 3%). Μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, προέκυψε μία νέα φήμη η οποία εμφανίζει την Apple να αναθέτει αποκλειστικά στην TSMC την ανάπτυξη του Apple A10, "διαδόχου" του A9, που κατά 99% θα βρίσκεται στο iPhone 7 και στα μελλοντικά iPads. Εάν η συγκεκριμένη φήμη αληθεύει τότε δεν αποκλείεται οι υπεύθυνοι της Apple να εκνευρίστηκαν με την Samsung και την διαφορά που προέκυψε στην ενεργειακή κατανάλωση των δύο chipsets, τα οποία είναι ναι μεν ίδια αλλά έχουν μικρές διαφορές στην τεχνολογία κατασκευής τους.
tsmc_semiconductor_fab14_production
Εξυπακούεται ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε το οτιδήποτε για το μελλοντικό A10 (θα μπει στο στάδιο της παραγωγής κάποια στιγμή μέσα στο 2016), για αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις φήμες με σκεπτικισμό, παρόλο βέβαια που ενδεχομένως να έχουν κάποια λογική βάση.

About Freegr network

Από το Blogger.