ειδήσεις

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΜΕ ΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Χόλιγουντ που έχουν αγαπηθεί όσο λίγες από εκατομμύρια ανθρώπους ανά  τον κόσμο. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει ότι περιέχουν κρυφά μηνύματα για τους θεατές.
Ο Σκριν Ραντ παρουσιάζει ορισμένα από αυτά για 10 από τις πιο δημοφιλείς ταινίες όλων των εποχών.
Ο Σκοτεινός Ιππότης
batman
Τη στιγμή που ο Τζόκερ εξαπολύει επίθεση, τότε ο Μπρους Γουέιν αναλαμβάνει ρόλο. Η στιγμή που ο Μπάτμαν μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα χιλιάδες τηλέφωνα ίσως υποκρύπτει το πρόγραμμα «Πατριωτική Δράση» της κυβέρνησης, το οποίο επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να ψάχνει το σπίτι ενός ατόμου και να καταγράφει συνομιλίες προκειμένου να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Μερικοί μάλιστα συγκρίνουν την περίπτωση του Μπάτμαν με αυτή του Τζορτζ Μπους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Toy Story 3
toy story
Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν επισημάνει ομοιότητες μεταξύ του «Toy Story 3» και του Ολοκαυτώματος. Κατ' αναλογία η ομάδα των παιχνιδιών αντιπροσωπεύει τον Εβραϊκό λαό που έμεινε πίσω στην αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τελικά καταλήγουν στο «στρατόπεδο συγκέντρωσης» της ημερήσιας φροντίδας της Sunnyside. Λόγω της κακοποίησης που τραβούν, τα παιχνίδια βρίσκουν τελικά το δρόμο τους, σε έναν αποτεφρωτήρα, το οποίο παραλληλίζεται με το Άουσβιτς.
X Men
xmen
Οι ομοιότητες μεταξύ των ταινιών Xmen και των ζητημάτων για τα πολιτικά δικαιώματα είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν. Ο καθηγητής Χ, είναι ουσιαστικά ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Στην ταινία υπάρχει ωστόσο και ένας ακόμη παραλληλισμός. Το είδος των μεταλλαγμένων δίνει μάχες για την αποδοχή από την κοινωνία, όπως ακριβώς και το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
The Lego
lego movie
H συγκεκριμένη ταινία κατέληξε να γίνει μία από τις πιο αγαπημένες για το 2014. Τα μικρά παιδιά ξετρελάθηκαν με την γρήγορη δράση και πολύχρωμη συλλογή των χαρακτήρων, ωστόσο όσοι ενήλικες την παρακολούθησαν ίσως διέκριναν κάποια άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα η διερεύνηση του ατομικισμού εναντίον της εμπορευματοποίησης, μέσω του αγρίου ταξιδιού του Emmet προκειμένου να γίνει ο ειδικός.
ET
et
Η αγαπημένη κλασσική ταινία του Σπίλμπεργκ αγαπήθηκε από πολλούς. Πολλοί ωστόσο είδαν στην πραγματικότητα μια χριστιανική παραβολή, με τον συμπαθητικό εξωγήινο να αντιπροσωπεύει τον Ιησού. Ο Σπίλμπεργκ βέβαια ποτέ δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο. Ωστόσο αρκετοί είδαν ομοιότητες με τη σταύρωση, όταν οι επιστήμονες του κάνουν πειράματα.
Επίσης λίγο μετά το θάνατό του ο ΕΤ ανασταίνεται και εμπνέει τους ανθρώπους να έρθουν μαζί.
Μάτριξ
matrix
Η ταινία Μάτριξ από πολλούς έχει συνδεθεί με το κομμάτι της φιλοσοφίας, καθώς ασχολείται με το πως οι άνθρωποι καθορίζουν την πραγματικότητα. Η ταινία είναι σαφώς επηρεασμένη από διάφορες θρησκευτικές και φιλοσοφικές ιδέες, όπως για παράδειγμα του Πλάτωνα. Όταν αποσυνδέονται από το «πρόγραμμα» συνειδητοποιούν ότι αυτό που έβλεπαν ήταν μια ψευδαίσθηση.
Η μέρα της μαρμότας
marmota
Μερικοί άνθρωποι έχουν επισημαίνει ομοιότητες μεταξύ της ταινίας και του μονοπατιού προς τη φώτιση, όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν πως να κοιτάξουν το παρελθόν, τις προσωπικές ανάγκες και τις επιθυμίες τους, προκειμένου να εκτιμήσουν τον κόσμο γύρω τους. Με αυτήν την ερμηνεία ο βρόχος αντιπροσωπεύει την θρησκευτική κατάσταση του καθαρτηρίου, όπου οι ψυχές των ανθρώπων μένουν μέχρι να αποδείξουν την αξία τους σε μια ανώτερη δύναμη.
Aliens
alien
Πολλοί θεατές στην ταινία αυτή παρατήρησαν ενδιαφέροντες παραλληλισμούς με τον πόλεμο του Βιετνάμ, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες συγκρούσεις στην αμερικανική ιστορία.
Οι εξωγήινοι διαθέτουν μία προηγμένη τεχνολογικά δύναμη η οποία υποτιμά της στρατιωτικές δυνατότητες των κατοίκων. Μερικοί επισήμαναν ομοιότητες με τον τρόπου που η συντηρητική πτέρυγα της Αμερικής είδε τον πόλεμο του Βιετνάμ, νομίζοντας ότι θα ήταν ασταμάτητοι προς τη νίκη.
Spider Man
spiderman
H ταινία ήταν πάντοτε από τις πιο δημοφιλείς. Στα μάτια του υπερήρωα πολλοί είδαν την προσπάθεια που κάνει κάποιος ο οποίος ασχολείται με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας με το να βρει χρόνο για την προσωπική του ζωή. Μία άλλη πτυχή έχει να κάνει με το πέρασμα στην εφηβεία. Ο κοινωνικά αδέξιος πρωταγωνιστής μετά το δάγκωμα της αράχνης αναγκάζεται να περάσει μέσα από μια διαδικασία αλλαγών ώστε να ωριμάσει πλήρως ως άνθρωπος και να αποδεχτεί την μοίρα του ως υπερήρωας.
Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ
rabbit
Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι η ταινία είναι ουσιαστικά έχει να κάνει με τον διαχωρισμό της Αμερικής το 1947. Υπάρχουν πολλές συγκρίσεις που κάνουν αίσθηση. Οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων ζουν σε ένα ξεχωριστό μέρος, όπου υπάρχει σαφής διαχωρισμός με τους ανθρώπους. Τα κινούμενα σχέδια επίσης απασχολούνται αποκλειστικά ως τραγουδιστές, οι οποίες ήταν από τις λίγες αποδεκτές θέσεις εργασίας για την μειονότητα την περίοδο εκείνη. 

About Freegr network

Από το Blogger.