Είναι κάτι παραπάνω από κοινό μυστικό ότι τα website καταγράφουν τις συνήθειες των χρηστών τους, ακόμη και όταν αυτοί επιλέγουν να δηλώσουν ότι δεν θέλουν αυτό να γίνεται, μέσα από τις ρυθμίσεις του web browser. Ένας ερευνητής ασφαλείας όμως στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, ο Tim Libert, αποκαλύπτει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Δείτε τι λένε τα δεδομένα της έρευνας του.
9 στα 10 website διαρρέουν πληροφορίες σχετικές με τον χρήστη σε τρίτους χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Για την έρευνα του ο Libert χρησιμοποίησε το δικό του open source πρόγραμμα με το όνομα webXray, το χρησιμοποιούσε προηγουμένως για να αναλύει τους trackers σε website σχετικά με την υγεία και το πορνό.
Αυτό που βρήκε ήταν ότι όχι μόνο τα website διαρρέουν δεδομένα των χρηστών, αλλά τα διαμοιράζουν, πολλές φορές εν αγνοία τους, σε όλο το web.
Όπως λέει ο Libert, ακόμη και όταν έχετε ενεργοποιημένο το “Do Not Track”, η πολιτική του 90% από τα 1 εκ. δημοφιλέστερα website είναι να σας αγνοήσει.
Το πλέον αδιάφορο για τις επιλογές σας website είναι αυτό της Google, το οποίο καταγράφει το 80% των website παγκοσμίως και, φυσικά, δεν σέβεται το DNT.
Το Facebook, από την άλλη μεριά ενημερώνει ότι μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα σας και εκτός του δικού του website.
To Twitter είναι το μόνο που σέβεται το DNT, λέει ο Libert.Ο μόνος τρόπος να είστε πράγματι αόρατοι στο web είναι να χρησιμοποιείται κάποιο δίκτυο όπως το Tor, το οποίο είναι όμως αρκετά αργό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου