τεχνολογία

Η Intel λανσάρει τους Xeon Phi συν-επεξεργαστές

Η πορεία εξέλιξης της Intel στον τομέα του HPC, αποδίδει καρπούς με την ανακοίνωση των Xeon Phi καθώς και της αρχιτεκτονικής Omni Path. Με παγκόσμια διαθεσιμότητα ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2016 με την Intel να αποστέλλει ήδη τα πρώτα δείγματα σε συνεργάτες του προγράμματός της. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της SC15, όπου παρευρίσκονται πολλές μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως η AMD, η IBM και η NVIDIA. Οι παρακάτω πληροφορίες για τον Knights Landing Xeon Phi συν-επεξεργαστή, πάρθηκαν από επίσημο δελτίο τύπου της αρχιτεκτονικής Omni Scale της Intel: Ο Knights Landing θα είναι διαθέσιμος ως ένας αυτόνομος επεξεργαστής που τοποθετείται απευθείας στην υποδοχή μιας μητρικής πλακέτας, επιπρόσθετα της επιλογής του με μορφή κάρτας για θύρα PCIe. Η επιλογή τοποθέτησης στο κύριο socket καταργεί την πολυπλοκότητα του προγραμματισμού και αποφεύγει τους περιορισμούς στο εύρος ζώνης κατά τη μεταφορά δεδομένων μέσω PCIe, ένα σύνηθες φαινόμενο σε λύσεις GPU και accelerator.
Ο Knights Landing θα ενσωματώνει 16GB μνήμης υψηλού εύρους ζώνης - σχεδιασμένη σε συνεργασία με τη Micron* - για να προσφέρει πέντε φορές καλύτερο εύρος ζώνης, σε σύγκριση με τη μνήμη που βασίζεται σε DDR4, πέντε φορές καλύτερη ενεργειακή απόδοση και τρεις φορές μεγαλύτερη πυκνότητα από την τρέχουσα επιλογή μνήμης που βασίζεται σε τεχνολογία GDDR. Όταν συνδυάζεται με Intel Omni Scale Fabric, η νέα λύση μνήμης θα επιτρέπει στον Knights Landing να εγκατασταθεί ως ανεξάρτητο δομικό στοιχείο computing, εξοικονομώντας χώρο και ενέργεια και περιορίζοντας τον αριθμό των εξαρτημάτων. Με την ισχύ περισσότερων από 60 πυρήνων, βασισμένων σε αρχιτεκτονική Silvermont, ο Knights Landing αναμένεται να προσφέρει πάνω από 3 TFLOPS απόδοσης διπλής ακρίβειας και τρεις φορές μεγαλύτερη απόδοση σε single-threaded κώδικα , σε σχέση με την τρέχουσα γενιά.
Ως ένας αυτόνομος επεξεργαστής server, ο Knights Landing θα υποστηρίζει μνήμη συστήματος DDR4, συγκρίσιμη σε χωρητικότητα και εύρος ζώνης με τις πλατφόρμες που βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Xeon, δίνοντας ισχύ σε εφαρμογές που έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο αποτύπωμα μνήμης. Ο Knights Landing θα είναι δυαδικά συμβατός με επεξεργαστές Intel Xeon , γεγονός που καθιστά εύκολο για τους προγραμματιστές λογισμικού να επαναχρησιμοποιούν τον πλούτο του υφιστάμενου κώδικα. Οι εν λόγω επεξεργαστές βρίσκονται σε ανάπτυξη για περίπου δύο χρόνια και η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί ορόσημο, καθώς οδεύουν προς την αγορά.

About Freegr network

Από το Blogger.