ειδήσεις

Ο Ζούκερμπεργκ υπόσχεται ευρύτερη χρήση του εργαλείου «Safety Check»

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε, με αφορμή τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Γαλλία, ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα διευρύνει τη χρήση του «Safety Check», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν αν είναι ασφαλείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν τους συγγενείς και φίλους τους ότι είναι καλά στην υγεία τους σε περίπτωση που συμβεί κάποια καταστροφή ή επίθεση. Όταν το «Safety Check» είναι ενεργοποιημένο, αποστέλλει μια ειδοποίηση στους χρήστες που εντοπίζει ότι βρίσκονται κοντά στην περιοχή της καταστροφής να δηλώσουν εάν είναι «ΟΚ». Εάν κάποιος χρήστης επιλέξει την απάντηση «Είμαι ασφαλής», τότε αποστέλλεται αυτόματα ένα μήνυμα στους φίλους του στο Facebook ενημερώνοντάς τους.
Ωστόσο, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε σφοδρή κριτική επειδή ενεργοποίησε το «Safety Check» μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά όχι μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Βηρυτό και κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι, αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό τεχνολογίας Wired. Αναφορικά με αυτό, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν η πρώτη περίσταση κατά την οποία ενεργοποιήθηκε το «Safety Check» και δεν επρόκειτο για φυσική καταστροφή, όπως ένας σεισμός. Ωστόσο, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα δήλωσε ότι το Facebook σκοπεύει να το χρησιμοποιεί πιο ευρέως. Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε στην ανάρτησή του: «Πολλοί άνθρωποι δικαίως ρωτούσαν γιατί ενεργοποιήσαμε το Safety Check για το Παρίσι αλλά όχι μετά τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό ή σε άλλες τοποθεσίες.
Μέχρι πρόσφατα, η πολιτική μας ήταν να ενεργοποιούμε το Safety Check μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αλλά αποφασίσαμε να το αλλάξουμε και να το ενεργοποιούμε πιο ευρέως. Ευχαριστούμε όσους επικοινώνησαν μαζί μας θέτοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με αυτό. Έχετε δίκιο να λέτε ότι υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου σημαντικές συγκρούσεις. Νοιαζόμαστε ακριβώς το ίδιο για όλους τους ανθρώπους και θα εργαστούμε σκληρά ώστε να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας τέτοιου είδους καταστάσεων».

About Freegr network

Από το Blogger.