ειδήσεις

Η Intel δίνει τέλος στην εποχή tick-tock

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η γενιά των 14nm θα συνεχίσει για περισσότερες γενιές επεξεργαστών σε αντίθεση με τις προηγούμενες υλοποιήσεις της.

Μέχρι και την λιθογραφία των 22nm, η Intel τα τελευταία 6 με 7 χρόνια είχε υιοθετήσει μια πολιτική σχετικά με τη βελτίωση μιας αρχιτεκτονικής, πρώτον με μια έκδοση σε μικρότερη λιθογραφία η οποία ουσιαστικά θα ανοίξει τον δρόμο για τη σχεδίαση της επόμενης αρχιτεκτονικής που θα ακολουθήσει. Το μοντέλο λειτούργησε μέχρι και τους Haswell, με τους Broadwell να αποτελούν μια βελτιωμένη εκδοχή τους, όμως οι δυσκολίες στην λειτουργικότητα των 14nm άφησαν σχετικά πίσω την ανάπτυξη και την βελτίωση των αρχιτεκτονικών.

Με βάση αυτά, οι επεξεργαστές που θα ακολουθήσουν τους Skylake και θα ονομάζονται Kaby Lake, θα αποτελούν μια βελτιωμένη έκδοση των πρώτων, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα μοιράζονται και την ίδια ακριβώς λιθογραφία, αφήνοντας τα 10nm για το 2017 και τα 7nm για το 2019 η μετέπειτα. Τα πράγματα όμως είναι εξίσου δύσκολα και για τους άλλους "δυνατούς παίκτες" της βιομηχανίας όπως την TSMC η οποία φαίνεται πως δε θα πραγματοποιήσει τα 7nm χωρίς τη συμβολή άλλων εταιριών όπως για παράδειγμα της ARM, με στόχο να ξεπεράσουν την Intel και άλλα ανερχόμενα ονόματα όπως της Samsung.

About Freegr network

Από το Blogger.