ειδήσεις

Google Allo: Tο έξυπνο messaging app με τεχνητή νοημοσύνη

Πρόκειται για μια «έξυπνη» εφαρμογή για Android και iOS, που παρέχει περισσότερες δυνατότητες στα chats- και, όπως υπογραμμίζεται, «όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο βελτιώνεται», παρέχοντας βοήθεια στον χρήστη για τις συνομιλίες του. «Το Google Allo μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε σχέδια, να βρείτε πληροφορίες και να εκφραστείτε πιο εύκολα στο chat» τονίζει η εταιρεία.
Η εφαρμογή περιέχει λειτουργίες όπως το Smart Reply, για γρήγορες απαντήσεις, παρέχοντας επίσης προτάσεις απαντήσεων. Ακόμη, υπάρχει μεγάλη γκάμα από emojis και αυτοκόλλητα, έμφαση στις φωτογραφίες και μια πρώτη γεύση του Google Assistant, με τον χρήστη να μπορεί να κάνει ερωτήσεις για να λαμβάνει πληροφορίες στις συζητήσεις του. «Δεν χρειάζεται πια να αφήνετε μια συζήτηση με φίλους για να δείτε μια διεύθυνση, να μοιραστείτε το αγαπημένο σας βίντεο YouTube ή να βρείτε ένα μέρος για φαγητό. Απλά πατήστε @google για να φέρετε το Assistant σε κάθε group chat. Και φυσικά μπορείτε να κάνετε chat one-on-one με τον Assistant στο Allo» αναφέρεται. Μέσα στους επόμενους μήνες, το Assistant θα καταστεί διαθέσιμο σε περισσότερα προϊόντα της Google. Όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, η Google υπογραμμίζει πως όλα τα chats στο Google Allo είναι κρυπτογραφημένα μέσω τεχνολογιών όπως το TLS, αλλά παρέχεται και επιπλέον ασφάλεια μέσω του Incognito mode.
Η Google ωστόσο δέχεται «πυρά» από μεγάλη μερίδα του ειδικού Τύπου, επειδή «τα χαρακτηριστικά ασφαλείας προσωπικών δεδομένων δεν είναι αυτά που η εταιρεία είχε υποσχεθεί στη συνδιάσκεψη I/O νωρίτερα μέσα στον μήνα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του The Verge, εκεί είχε παρουσιαστεί ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αυξημένης ασφάλειας, με μόνο προσωρινή αποθήκευση μηνυμάτων αντί επ'αόριστον. Ωστόσο, η έκδοση του Allo που λανσάρεται έχει default λειτουργία την αποθήκευση των μη incognito μηνυμάτων: Παραμένουν μέχρι ο χρήστης να τα σβήσει ο ίδιος, παρέχοντας στη Google πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό συνομιλιών. Αυτό ωστόσο μπορεί να αποφευχθεί μέσω της χρήσης του Incognito mode, το οποίο είναι όπως είχε υποσχεθεί η εταιρεία.

About Freegr network

Από το Blogger.