ειδήσεις

Υπολογιστής NVIDIA Drive PX 2 σε αυτόνομα οχήματα

Τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με τον υπολογιστή NVIDIA Drive PX 2, ο οποίος θα υποστηρίζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με το Reuters, ο NVIDIA Drive PX 2 αναμένεται να βρει τη θέση του στα αυτόνομα κινούμενα ταξί της Baidu στην Κίνα, αρχικά και αργότερα και σε άλλες εφαρμογές. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του υπολογιστή της NVIDIA είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία έχει πέσει σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, προκειμένου να μειώνονται οι απαιτήσεις του.
Ο NVIDIA Drive PX 2 είναι ένας υπολογιστής που μπορεί να αναλάβει το πεδίο της οδήγησης από το ένα σημείο σε ένα άλλο, αναλύοντας, παράλληλα, όλα τα επιμέρους στοιχεία κίνησης και τα δεδομένα που συλλέγονται από τους ποικίλους αισθητήρες που λειτουργούν μέσα στο αυτόνομο όχημα. Στο εσωτερικό του ο υπολογιστής NVIDIA Drive PX 2 έχει ένα chip Tegra με έξι πυρήνες και το όνομα Parker, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει μία GPU Pascal.
Οι τέσσερις πυρήνες είναι Cortex A57 στα 64 bit, ενώ οι άλλοι δύο πυρήνες είναι Denver 2.0. Η τοποθέτηση του NVIDIA Drive PX 2 είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται πίσω στο χώρο αποσκευών και έχει μικρό μέγεθος. Οι πρώτες μονάδες αναμένεται να βρουν τη θέση τους σε ειδικά οχήματα από το τέταρτο τρίμηνο του έτους και έπειτα, με τα μοντέλα αυτά να εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν στους δρόμους μέσα στο 2021.

About Freegr network

Από το Blogger.