ειδήσεις

Google: Νέος τρόπος επαλήθευσης χωρίς SMS

Η Google κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα τη νέα εφαρμογή Backup and Sync για συστήματα Mac και Windows PC, αλλά όπως φαίνεται οι ιδέες δεν σταματούν. Η Google ανακοίνωσε ότι θέλει να απλοποιήσει και να ενισχύσει τη διαδικασία επαλήθευσης δύο παραγόντων στους λογαριασμούς των χρηστών της. 
Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, η Google θα στείλει προσκλήσεις σε χρήστες που χρησιμοποιούν τη μέθοδο επαλήθευσης δύο παραγόντων με SMS (Short Message Service) για να δοκιμάσουν μια νέα, απλουστευμένη και ασφαλέστερη προτροπή της Google την επόμενη φορά που θα συνδεθούν στους λογαριασμούς τους. Αντί να λαμβάνουν μηνύματα SMS, οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν μια άμεση προτροπή της Google στην οθόνη τους, από την εφαρμογή, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν από προεπιλογή ή να επιστρέψουν στα γνωστά SMS. “Αυτό γίνεται επειδή οι επαληθεύσεις μηνυμάτων κειμένου SMS και οι κωδικοί μιας χρήσης είναι πιο επιρρεπείς σε απόπειρες ηλεκτρονικού” ψαρέματος “από επιτιθέμενους”, δήλωσε η Google. “Με τον έλεγχο ταυτότητας λογαριασμού αντί για SMS, οι διαχειριστές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι πολιτικές τους για κινητά θα εφαρμοστούν στη συσκευή και ο έλεγχος ταυτότητας θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης”. 
Η Google αναφερει ότι θα στείλει προσκλήσεις μόνο στους χρήστες που χρησιμοποιούν SMS για την επαλήθευση δύο παραγόντων, πιθανότατα κατά τις επόμενες ημέρες. Θα υποστηρίζονται και τα δύο λειτουργικά Android και iOS, αν και οι χρήστες του iOS θα πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Goοgle Search από το App Store για μπορούν να λάβουν τις προτροπές σύνδεσης της Gοogle. Όσοι επέλεξαν συνδέονται στους λογαριασμούς της Goοgle με κλειδιά ασφαλείας δεν θα δουν την αλλαγή.

About Freegr network

Από το Blogger.