ειδήσεις

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ IPHONE X με μικρότερη εγκοπή κάμερας

Η Apple θα παρουσιάσει εντός του 2018 τρία νέα μοντέλα iPhone στα οποία θα ενσωματωθεί η δεύτερη γενιά του συστήματος κάμερας TrueDepth, το οποίο θα διακρίνεται για το μικρότερο μέγεθός του. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση ομάδας αναλυτών της επενδυτικής τράπεζας Barclays. Στην έκθεση της Barclays εκτιμάται ότι η TrueDepth κάμερα θα «εξελιχθεί ελαφρώς» σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργεί «μικρότερη εγκοπή» στις συσκευές που θα διαθέτουν την λειτουργία Face ID. 
Τα τρία μοντέλα τα οποία προβλέπει η Barclays ότι θα κυκλοφορήσουν είναι το δεύτερης γενιάς iPhone X, ένα μεγαλύτερο iPhone X Plus και ένα εντελώς νέο μοντέλο με οθόνη LCD 6,1 ιντσών το οποίο χαρακτηρίζεται ως «mid-range». Επιπρόσθετα, οι αναλυτές της συγκεκριμένης τράπεζας θεωρούν βέβαιο ότι η λειτουργία ξεκλειδώματος Face ID θα ενσωματωθεί και στην αναβαθμισμένη έκδοση του iPad Pro, πέρα από τις συσκευές iPhone. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη «εγκοπή» στην κορυφή της οθόνης του iPhone X αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία κριτικής που ασκείται στην εταιρεία. Μία απαλοιφή της εγκοπής θεωρείται καλοδεχούμενη από πολλούς αναλυτές. Άγνωστο ωστόσο παραμένει εάν αυτό θα γίνει στις συσκευές που θα παρουσιαστούν εντός του 2018 ή σε αυτές που θα έρθουν το 2019. 
Μέχρι τώρα οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούσαν ότι η Apple θα επιλέξει να διατηρήσει αναλλοίωτο το hardware των συσκευών της άρα και τους ίδιους προμηθευτές ώστε να μπορέσει να αποφύγει πιθανές καθυστερήσεις στην παραγωγή των επόμενων μοντέλων. Όπως φαίνεται η Barclays θεωρεί ότι η TrueDepth θα μπορούσε να βελτιωθεί χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή. Εκτίμηση της Barclays είναι ότι η Apple «εργάζεται σκληρά» για την ανάπτυξη μίας TrueDepth κάμερας που θα τοποθετηθεί στην πλάτη των μελλοντικών συσκευών, αλλά θεωρείται αβέβαιο ότι η εταιρεία θα έχει καταφέρει να τελειοποιήσει μία τέτοια τεχνολογία μέχρι το 2019. Προφανώς η συγκεκριμένη κάμερα θα ενσωματώνει δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, στοιχείο που έχουν προδικάσει και άλλες πηγές όπως το Bloomberg και η KGI Securities σε δικές τους αναλύσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.