cloud

H Microsoft επενδύει περισσότερο στο cloud

Τα στοιχεία από τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft δείχνουν ότι η cloud στρατηγική της καταφέρνει να αποδίδει καρπούς. Ένας από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Microsoft είναι εκείνος που η ίδια ονομάζει Intelligent Cloud και αφορά στους Servers, τις hosting υπηρεσίες αλλά και τους enterprise cloud servers, μαζί με όλο το συνοδευτικό λογισμικό. Ο τομέας αυτός είναι μία από τις βασικές παραμέτρους που οδηγούν την Microsoft στην ανοδική πορεία που σημειώνει κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού τριμήνου. Έτσι, για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019, τα έσοδα από τον τομέα του Intelligent Cloud για την Microsoft έφτασαν τα 11.4 δισεκατομμύρια δολάρια, στοιχείο που μαρτυρεί ότι υπήρξε άνοδος της τάξης του 19% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο της περσινής οικονομικής χρονιάς.
 Για να μπορέσει κανείς να κάνει συγκρίσεις, αρκεί να λάβει υπόψη του ότι η Amazon που θεωρείται ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά στον τομέα των cloud υπηρεσιών, είδε τα έσοδά της στον τομέα αυτό να αυξάνονται κατά 41% στο τελευταίο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 7.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη ως ποσοστό, αλλά μικρότερη σε απόλυτα μεγέθη από τα νούμερα που παρουσιάζει η Microsoft. Σε γενικές γραμμές, το γεγονός ότι τα έσοδα της Microsoft εμφανίζονται μεγαλύτερα από εκείνα της Amazon στον τομέα των cloud υπηρεσιών είναι ενδεικτικό τόσο του πεδίου του ανταγωνισμού που έχει προκύψει μεταξύ τους όσο και της σπουδής που έχει κάνει η Microsoft προκειμένου να αποκτήσει τα ηνία της εν λόγω κατηγορίας. 
Ο τομέας της προσφοράς cloud υπηρεσιών ενδιαφέρει τους τεχνολογικούς κολοσσούς σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα γνωρίζει σταθερή άνοδο στο άμεσο μέλλον. Εννοείται ότι η θετική πορεία στο πεδίο των cloud υπηρεσιών δεν θα μπορούσε παρά να έχει και τον αντίστοιχο θετικό αντίκτυπο στην πορεία της μετοχής της Microsoft, η οποία αντανακλά το ενδιαφέρον των επενδυτών για το μέλλον της εταιρείας, αλλά και των εν λόγω υπηρεσιών που προσφέρει σε επιχειρήσεις και μεμονωμένους καταναλωτές.

About Freegr network

Από το Blogger.