τεχνολογία

5 τρόποι για να αποτρέψετε το hacking του smartphone σας

Ισχυρισμοί ότι το smartphone του Jeff Bezos χακαρίστηκε από τον Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman ανέδειξε τους κινδύνους ασφάλειας που έρχονται με τα smartphones.
Εάν οι ειδήσεις έχουν αυξήσει την ανησυχία σας για την ψηφιακή ιδιωτικότητα, λάβετε τα ακόλουθα μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες το τηλέφωνό σας να χακαριστεί.
Μην κάνετε “jailbreak” στο τηλέφωνό σας και μην εγκαθιστάτε αμφιλεγόμενες εφαρμογές
Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από επικίνδυνες εφαρμογές έξω από τα υποστηριζόμενα καταστήματα εφαρμογών που λειτουργούν από την Apple, την Google και το Amazon που εκθέτουν τη συσκευή σας σε hacking.
Όταν οι άνθρωποι κάνουν jailbreak στο smartphone τους για να κατεβάσουν εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών ή πειρατικές ταινίες έξω από το app store τους υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να πάρει χακαριστούν.
“Αυτό αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο για την εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών”, δήλωσε ο Tim Erlin, ειδικός στον κυβερνοχώρο στο Tripwire. Παρόλο που η εισβολή σε smartphones έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη.
Εγκαταστήστε όλες τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος
Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και οι εταιρείες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Facebook και το WhatsApp βρίσκονται επίσης στον αγώνα κατά του hacking και αυτές οι εταιρείες έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις κυρίως για τους χρήστες.
Το 2018, υπήρχε μια κακόβουλη ευπάθεια αρχείων βίντεο που χρησιμοποιήθηκε για να χακαριστούν πολλά smartphones, η οποία αντιμετωπιζόταν εγκαθιστώντας τις τελευταίες ενημερώσεις στο smartphone και τις εφαρμογές σας.
“Η ενημέρωση του τηλεφώνου σας είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του,” λέει ο Erlin.
“Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις όταν είναι διαθέσιμες”. Ως εκ τούτου, οι παλαιότερες συσκευές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Προσοχή σε αμφισβητήσιμα συνημμένα και links
Λαμβάνουμε συχνά email που μας ζητούν να κάνουμε κλικ σε ένα link ή να κατεβάσουμε ένα αρχείο που συνήθως περιέχει κακόβουλο λογισμικό.
“Αν σκεφτείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, ίσως είναι το Facebook, ίσως είναι το Instagram, ίσως είναι κάποια άλλη εφαρμογή όπου έχετε τη δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα”, λέει ο Erlin.
“Για παράδειγμα λαμβάνετε ένα μήνυμα στο Instagram, που αναφέρει πατήστε εδώ. Αμέσως πατώντας το link δίνετε πρόσβαση αμέσως στους hackers να εισβάλουν στο smartphone σας.
Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την αποστολή κωδικών πρόσβασης ή εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως τα οικονομικά σας στοιχεία.
Προστατεύστε τον εαυτό σας από τις επιθέσεις ανταλλαγής SIM. Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας ως τρόπο επαλήθευσης της ταυτότητας
Οι επιθέσεις ανταλλαγής SIM είναι το πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν, αλλά βλέπουμε μια άνοδο τους τον τελευταίο καιρό.
Ο hacker «αναλαμβάνει» τον αριθμό του smartphone του θύματος αφού μπορεί να εξαπατήσει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και να ισχυριστεί ότι έχασε το τηλέφωνό του και πρέπει να μεταφέρει τον αριθμό.
“Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου συνδέεται με όλους τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του θύματος – τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους”, δηλώνει ο Samy Tarazi.
Ως εκ τούτου, χωρίς να γνωρίζει κανέναν από τους κωδικούς σας, ένας hacker μπορεί να έχει πρόσβαση στο email σας. “Από εκεί, μπορεί να επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία – τράπεζες, cryptocurrency … κοινωνικά μέσα ενημέρωσης”, λέει ο Tarazi.
“Συστήνουμε στους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν τον αριθμό του κινητού τους ως μια μορφή επαλήθευσης της ταυτότητας.”
Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το δημόσιο Wi-Fi όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό
Μπορεί να μην δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δίκτυο Wi-Fi, αλλά είναι επίσης ένα μέσο που χρησιμοποιούν οι hacker για να χακάρουν το smartphone σας, ειδικά όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό επειδή όλοι θέλουν να χρησιμοποιούν Wi-Fi για να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής.
“Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα κάποιος να μπορεί να δει την κυκλοφορία που περνάει από το δίκτυο. Θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτό “, λέει ο Green. “Αλλά πραγματικά, το να χακαριστεί το τηλέφωνό σας με αυτό τον τρόπο είναι πολύ, πολύ πιο δύσκολο.”
Η αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας κάνει όλα τα μικρά πράγματα να εκθέτουν τους χρήστες smartphone στον κίνδυνο του hacking, επομένως πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. secnewsgr

About Freegr network

Από το Blogger.