Facebook

ΑΠΟΚΤΗΣΕ απόλυτο έλεγχο για τις εκτός Facebook δραστηριότητες

Τα δεδομένα που συλλέγει για τον καθένα μας το Facebook σίγουρα είναι πολλά για να μας προσφέρει διαφημίσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Ωστόσο έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο αφού οι δραστηριότητές σας εκτός Facebook – όπως όταν επισκέπτεστε ένα website για αγορές – καταγράφονται και πάλι από το Facebook.
Θέλοντας λοιπόν να δώσει μεγαλύτερο έλεγχο στο χρήστη όσον αφορά τα δεδομένα του, το Facebook εισήγαγε ένα νέο εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να ελέγξετε και να διαγράψετε, το ιστορικό των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στο Facebook από εφαρμογές και υπηρεσίες εκτός Facebook.
Όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε όλες τις υπηρεσίες που παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας εκτός Facebook και στέλνουν τα δεδομένα τους στο Facebook. Από εκεί έχετε μερικές επιλογές. Μπορείτε να κατεβάσετε τις πληροφορίες, να διαγράψετε το ιστορικό σας, ακόμα και να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική δραστηριότητα από το να στέλνεται στο Facebook.
Ωστόσο σημειώστε πως αν το απενεργοποιήσετε, θα αποσυνδεθείτε από εφαρμογές και υπηρεσίες με τις οποίες συνδεθήκατε μέσω Facebook.
Το Off-Facebook Activity (Δραστηριότητα εκτός Facebook) μπορείτε να το βρείτε μέσα από τις Ρυθμίσεις και Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Οι πληροφορίες σας στο Facebook > Δραστηριότητα εκτός Facebook, ή μπορείτε να επιλέξετε αυτό εδώ το link.
Το Off-Facebook Activity σηματοδοτεί ένα νέο επίπεδο διαφάνειας και ελέγχου. Εργαζόμαστε για αυτό εδώ και καιρό επειδή έπρεπε να δημιουργήσουμε από την αρχή κάποια συστήματά μας για να το κάνουμε εφικτό. – Mark Zuckerberg

About Freegr network

Από το Blogger.