freegr

Chrome 85 με, λιγότερη χρήση CPU σε PCs και καλύτερη αξιοποίηση RAM

Ο Chrome 85 έκανε πλέον το επίσημο ντεμπούτο του στο stable channel, σήμερα 25 Αυγούστου. Η τελευταία αυτή και πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome, υπόσχεται να μειώσει τη χρήση CPU στα Windows 10 Pcs και να εκμεταλλευθεί καλύτερα την περισσότερη RAM στα Android smartphones. Ας δούμε τα νέα χαρακτηριστικά του:
Background tab throttling για την εξοικονόμηση CPU
Τα πολλά ανοιχτά tabs μπορούν κάποιες φορές να είναι χρήσιμα, αλλά μια τέτοια πρακτική έχει επίδραση στις επιδόσεις της συσκευής. Ο Chrome 85 κάνει throttle τα tabs που είναι ανοιχτά στο background ώστε να μην προβαίνουν στην κατανάλωση πόρων CPU. Τα Background tabs στον Chrome 85 γίνονται throttle στο μέγιστο 1% χρήσης CPU όταν είναι μη ενεργά για πέντε ή περισσότερα λεπτά.
Ο Chrome στο Android είναι πλέον 64bit
Ο Chrome 85 στο Android, πραγματοποιεί επιτέλους την μετάβαση σε 64 bιt. Η αλλαγή ήταν γνωστή εδώ και καρό ότι θα λάβει χώρα, με το Android να παρέχει υποστήριξη για x64 bit εφαρμογές εδώ και έξι χρόνια. Η μετάβαση στην 64 bit έκδοση του Chrome θα επιτρέψει στον browser να προβεί στην καλύτερη εκμετάλλευση της RAM που περιλαμβάνεται σε high end smartphones. Προς το παρόν όμως θα είναι 64 bit μόνο στο Android 10.
Τα πλήρη URLs θα είναι κρυμμένα σύντομα εκ προεπιλογής
Η Google έχει προσπαθήσει να κρύψει τα πλήρη URLs στην Chrome address bar. Με τον Chrome 85, η Google φέρνει ορισμένα feature flags τα οποία συμβάλλουν σε αυτή τη μετάβαση. Και τα δυο, κρύβουν το πλήρες path του URL. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κρύβει το πλήρες path μέχρι να κάνεις hover πάνω από την address bar, ενώ το δεύτερο κρύβει το πλήρες path μέχρι να αλληλεπιδράσεις με την σελίδα. Αν προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις αυτά τα feature flags στο Chrome 85, μπορείς να τα ενεργοποιήσεις κάνοντας επικόλληση στην address bar τα παρακάτω.

chrome://flags/#omnibox-ui-reveal-steady-state-url-path-query-and-ref-on-hover
chrome://flags/#omnibox-ui-hide-steady-url-path-query-and-ref-on-interaction

About Freegr network

Από το Blogger.