freegr

Όλοι οι Έλληνες μέχρι 54% ετών «ζουν»… on line!

 


Οι συνθήκες της πανδημίας ώθησαν την ταχύτερη εξάπλωση της «ψηφιακής ζωής». Η τεχνολογία φαίνεται να έχει κυριαρχήσει στη ζωή των πολιτών και στη χώρα μας όπου οι χρήστες του διαδίκτυου έχουν πολλαπλαστεί σε λίγα μόλις χρόνια. Αύξηση καταγράφεται σε όλες τις ηλικίες με καθολική χρήση της τεχνολογίας για τις ηλικίες έως 54 χρόνων.

Όπως τόνισε με παρέμβασή της  η Ξένια Κούρτογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Focus Bari, η διείσδυση του Ιnternet στη ζωή των Ελλήνων έως -74 χρόνων φθάνει πλέον στο 95%. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα ποσοστά και στις παιδικές ηλικίες, αφού σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της Πανελλήνιας Έρευνας Focus on Tech Life της Focus Bari, το ποσοστό των παιδιών που καθημερνά «σερφάρουν» στον ψηφιακό κόσμο αγγίζει το 88%  και αφορά συγκεκριμένα τα παιδιά από 5 έως 12 χρόνων, ενώ στα παιδιά 10-12 ετών η χρήση έχει γίνει πλέον καθολική, φθάνοντας το 98%!

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας οι χρήστες επιλέγουν το κινητό για να συνδεθούν με 9 στους 10 να χρησιμοποιεί τα social media. Το 86% των χρηστών καταναλώνει κατά μέσο όρο 86 λεπτά την ημέρα «σερφάροντας» στο διαδίκτυο.

Υψηλά είναι τα ποσοστά και των ηλεκτρονικών αγορών με τα στοιχεία της έρευνας να φανερώνει πως  869 ευρώ έχουν ξοδεύει με τους πιο σπάταλους να εντοπίζεται στους 25 έως 35 ετών!

About Freegr network

Από το Blogger.