freegr

Nvidia Drive Thor, ένα τσιπ που θα κυριαρχήσει στον τομέα του λογισμικού αυτοκινήτων


 Η Nvidia ετοιμάζεται να παραδώσει το Drive Thor, το τσιπ της επόμενης γενιάς για την αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα είναι σε θέση να ενοποιήσει μια μεγάλη γκάμα τεχνολογίας στο αυτοκίνητο, από αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης και συστήματα παρακολούθησης οδηγού έως ροή Netflix στα πίσω καθίσματα για τα παιδιά.

Το Thor, το οποίο βγαίνει στην παραγωγή το 2025, είναι αξιοσημείωτο όχι μόνο επειδή είναι μια αναβάθμιση από το τσιπ Drive Orin της Nvidia, αλλά αντικαθιστά το Drive Atlan στην προσφερόμενη σειρά προϊόντων.

Η Nvidia καταργεί το σύστημα Drive Atlan SoC πριν από το χρονοδιάγραμμα για τον Thor, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος  της εταιρίας, Jensen Huang, την Τρίτη στην εκδήλωση GTC της εταιρείας. Πάντα σε έναν αγώνα για την ανάπτυξη μεγαλύτερων και καλύτερων επεξεργαστών, η Nvidia επιλέγει το Thor, το οποίο, με απόδοση 2.000 teraflops, θα προσφέρει διπλάσια υπολογιστική δύναμη και απόδοση, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Αν κοιτάξουμε ένα αυτοκίνητο σήμερα, τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, το πάρκινγκ, η παρακολούθηση του οδηγού, οι καθρέφτες κάμερας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το infotainment είναι όλοι διαφορετικοί υπολογιστές που διανέμονται σε όλο το όχημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος αυτοκινήτων της Nvidia, Danny Shapiro. «Το 2025, αυτές οι λειτουργίες δεν θα είναι πλέον ξεχωριστοί υπολογιστές. Αντίθετα, το Drive Thor θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να ενοποιήσουν αποτελεσματικά αυτές τις λειτουργίες σε ένα ενιαίο σύστημα, μειώνοντας το συνολικό κόστος του συστήματος».

Ένα τσιπ λοιπόν για όλα. Ένα τσιπ για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν αυτόνομα οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό. Ένα τσιπ για συνεχή αναβάθμιση over-the-air.

Η Nvidia έχει ήδη αρκετούς πελάτες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα που καθορίζονται από λογισμικό χρησιμοποιώντας τους επεξεργαστές Drive. Για παράδειγμα, η Volvo ανακοίνωσε τον Ιανουάριο στο ετήσιο τεχνολογικό συνέδριο CES ότι τα νέα χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένης οδήγησης θα τροφοδοτούνται από το Drive Orin. Η Volvo είπε επίσης ότι θα τροφοδοτήσει το σύστημα infotainment της με το τσιπ Snapdragon της Qualcomm. Αυτή ακριβώς η κοινή χρήση χώρου με τους ανταγωνιστές είναι που πιθανότατα οδήγησε τη Nvidia να δημιουργήσει ένα πιο ισχυρό τσιπ.


 Πηγή
Φωτογραφία: Nvidia

About Freegr network

Από το Blogger.