freegr

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΜΕ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


 Νέο δημοσίευμα φωτογραφίζει τον Χρυσοχοΐδη ως έναν υπουργό, που έγινε στόχος, και αφήνει αιχμές κατά Δημητριάδη • «Χωρίς κανένα όριο ή ηθικό ενδοιασμό το αντιδημοκρατικό καθεστώς» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά εξηγήσεις • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Σαν πολλά “νόμιμα λάθη” δεν μαζεύονται;»

Νέα αποκάλυψη-βόμβα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο από την αρχή προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει με ανυπόστατους ισχυρισμούς τύπου "δεν ήξερα" και με την επίκληση του δήθεν απόρρητου των ενεργειών της Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Μετά τις παρακολουθήσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του πρώην υπουργού και τομέαρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, μαθαίνουμε για αποκαλύψεις εντός της κυβέρνησης και μάλιστα από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τα Nέα». 

Το δημοσίευμα φωτογραφίζει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως έναν υπουργό, που έγινε στόχος υποκλοπής ή απόπειρας υποκλοπής, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν «υπουργό που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Έτσι λοιπόν φαίνεται να είχε καταγραφεί – πιθανόν από το σύστημα Predator – η πλήρης ανταλλαγή μηνυμάτων του με δημοσιογράφο που είχε ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν». 

Όσο για έναν από τους πρωταγωνιστές της πολύκροτης υπόθεσης, ανιψιό του πρωθυπουργού και τέως γενικού γραμματέα του, Γρηγόρη Δημητριάδη, διαβάζουμε πως κύριο ζητούμενο είναι «τι από όλα αυτά μπορεί να γνώριζε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αποφεύγει να λάβει θέση για τη διαχείριση του Predator στην Ελλάδα κι αναφέρεται συχνά σε SMS - παγίδες που στέλνονταν από το εξωτερικό».

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε πως το σάπιο καθεστώς Μητσοτάκη δεν παρακολουθούσε μόνο πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και τους ίδιους τους υπουργούς του, αφού αποκαλύπτονται «σωρεία περιπτώσεων που υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη είχαν διαπιστώσει πως είχαν μπει στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων ενός κέντρου που έδινε εντολές να σαρώνονται τα κινητά τους, να υποκλέπτονται μηνύματά τους και να καταγράφονται συνομιλίες τους. Είχαν σημειωθεί ακόμα και φυσικές παρακολουθήσεις, επίσης παράνομες, που γίνονταν μάλιστα από εν ενεργεία αστυνομικούς!»

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «όλες οι περιπτώσεις των θυμάτων είχαν ένα κοινό: τις δύσκολες σχέσεις τους με τον Μητσοτάκη και τον ανιψιό του Δημητριάδη. Οι άνθρωποι αυτοί μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική μπανανία. Δημιούργησαν ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς με συνεχείς παρακολουθήσεις αντιπάλων και μη αρεστών προσώπων χωρίς κανένα όριο ή ηθικό ενδοιασμό».  

Η Κουμουνδούρου ζητά άμεσα απαντήσεις για τις παράνομες ενέργειες που «καταγράφονται και για τις οποίες οι νοσηροί εγκέφαλοι που τις συνέλαβαν και τις υλοποίησαν σίγουρα θα λογοδοτήσουν. Μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του θα βουλιάζουν μέσα στα σκάνδαλα, ανάμεσα στη σαπίλα, από τη μια μεριά, που αναδύεται από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και, από την άλλη, τη διαφθορά που έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι της Νέας Δημοκρατίας, όπως η περίπτωση με τον βουλευτή Πάτση που αποδείχθηκε «κοράκι» ανυπεράσπιστων πολιτών.  Όλοι αυτοί ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν: δεν πρόκειται να τους ξεπλύνει τίποτα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Σαν πολλά “νόμιμα λάθη” δεν μαζεύονται;»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που σημειώνει ότι οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προστίθεται «άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο με το οποίο ασκεί τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργός και «να πέσει άπλετο φως», καθώς όπως τονίζει «όλα αυτά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά “νόμιμα λάθη” δεν μαζεύονται;»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνει λόγο για παγίδευση κινητών τηλεφώνων Υπουργών της Κυβέρνησης, που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του συστήματος Μαξίμου και του πρώην Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Προσθέτει άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο με το οποίο ασκεί την διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος, που δεν διστάζει να προβαίνει σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και να αφήνει ελεύθερα τα στελέχη του να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα funds σε βάρος δανειοληπτών.

Το απόρρητο δεν μπορεί να δημιουργεί ανεξέλεγκτες νησίδες στο κράτος υπεράνω του νόμου, κάτι που έγινε αντιληπτό από τις φερόμενες δηλώσεις της Εισαγγελέα της ΕΥΠ. Βασιλικής Βλάχου, που έφτασε στο σημείο να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μένουνε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση μας: να πέσει άπλετο φως. 
Όλα αυτά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά «νόμιμα λάθη» δεν μαζεύονται;

ΚΚΕ: Επιβεβαιώνεται το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

«Αν κάτι επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", για το οποίο η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου, είναι η ευρεία και συστηματική χρήση κακόβουλων λογισμικών από διάφορους μηχανισμούς, το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ακυρώνει κάθε έννοια προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών και πάνω από όλα επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων"» επισημαίνει το ΚΚΕ στο σχόλιό του για το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ.

ΜέΡΑ25: «Κανονικότητα η εκτροπή»

Στο δικό του σχόλιο για την υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σημειώνει:

«Το επιτελικό κράτος των υποκλοπών αντί να βάλει τέλος στο παρακράτος των Κλοπών της Μητσοτάκης Α.Ε. μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις φαίνεται πως επιδίδεται σε σωρεία τάχα μου δήθεν νόμιμων παρακολουθήσεων ακόμα και Υπουργών της ίδιας της Κυβέρνησης. Η εκτροπή πια κανονικότητα».

About Freegr network

Από το Blogger.