AMD

Ο Ryzen AI PRO διαθέτει ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗ3 πυρήνων Zen5 και 5 πυρήνων Zen5c


Πρόσφατες φήμες δείχνουν ότι η επιχειρηματική σειρά Ryzen AI PRO της AMD θα ακολουθήσει τα καταναλωτικά μοντέλα, με αναμενόμενη κυκλοφορία τον Οκτώβριο. Η σειρά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο
της με τουλάχιστον δύο SKUs: το Ryzen AI 9 HX PRO 370 και το Ryzen AI 7 PRO 360. Οι δοκιμές φαίνεται να έχουν ξεκινήσει για την τελευταία, παρέχοντας νέες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές της. Η σειρά Strix Point της AMD, που αρχικά αναφερόταν ως Ryzen AI 100, υπέστη αλλαγή ονομασίας την τελευταία στιγμή. 
Τα στοιχεία αυτής της αλλαγής ήταν ορατά στην Computex, όπου οι φορητοί υπολογιστές επίδειξης παρουσίαζαν τις παλαιότερες ονομασίες. Μια πρόσφατη καταχώριση στο Geekbench για έναν φορητό υπολογιστή της Lenovo ανέφερε την SKU Ryzen AI 7 PRO 160, που πιστεύεται ότι είναι η PRO 360, η οποία διαθέτει μια χαρακτηριστική διαμόρφωση πυρήνων με 3 πυρήνες Zen5 και 5 πυρήνες Zen5c. Αυτή η ασυνήθιστη ρύθμιση θα μπορούσε να υποδηλώνει μια υβριδική προσέγγιση στο χώρο των υπολογιστών, με την APU να ενισχύει δυνητικά μέχρι τα 4,25 GHz, περιλαμβάνοντας και τους δύο τύπους πυρήνων. Η APU είναι εξοπλισμένη με γραφικά Radeon 870M, σηματοδοτώντας μια νέα διαμόρφωση στο πλαίσιο της σειράς RDNA3.5 iGPU, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις 890M και 880M. Η 870M αναμένεται να διαθέτει λιγότερους πυρήνες GPU, ενδεχομένως 8 ή 10 Compute Units (CUs), σε σύγκριση με τις 12 CUs της 880M. 
Αυτή η τμηματοποίηση της σειράς Strix Point υποδηλώνει τη δυνατότητα για πρόσθετες παραλλαγές, όπως ένα μελλοντικό μοντέλο της σειράς PRO με 10 πυρήνες και μια έκδοση με 8 πυρήνες για το mainstream τμήμα. Οι ξεχωριστές διαμορφώσεις της σειράς PRO αναδεικνύουν τη στρατηγική της AMD να ανταποκριθεί στις διάφορες ανάγκες της αγοράς, παρέχοντας προηγμένες δυνατότητες AI και επιδόσεις γραφικών προσαρμοσμένες στους επαγγελματίες χρήστες. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας, αναμένονται λεπτομερέστερες προδιαγραφές και συγκριτικά στοιχεία επιδόσεων, προσφέροντας περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τη νέα σειρά Ryzen AI PRO.

About Freegr network

Από το Blogger.